Skillnaden mellan Honda Accord och Lexus ISHonda Accord vs. Lexus IS

Endast en handfull av biltillverkare någonsin kunde matcha upp med den traditionella lyxiga sportsedan som Lexus bygger. Visst nog finns det europeiska märken som gör det en punkt att deras fordon översköljs med överdådiga bekvämligheter, men en del fortfarande don 't komma fram till inställningen av den amerikanska allmänheten, främst eftersom de flesta är alldeles för kraftigt prissatta. Detta är en orsak varför, i denna jämförelse, vi grop två japanska märken mot varandra C Lexus IS-serien jämfört Honda Accord. Som en fråga om rättvisa, fokuserar vi bara på instegslister i båda fordonen.

Först ut är Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-4, är det parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda och ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. Honda 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Samtidigt Lexus IS 250 är prissatt ganska högt, på $ 31.845, även om det är motiverat, eftersom det hör till lyxiga sportsedan kategori. För det priset, är du full av alla bekvämligheter du kan drömma om i en nybörjar lyxiga sedanmodell. Det är ganska sportig också med en 6-växlad manuell växellåda kopplad till en 2 5L V6, 24 ventilsmotor, som producerar 204 hästar på bara 6400rpm. Denna befogenhet levereras via bakhjulen, och om du kör ganska förnuftigt, kan detta fordon ger dig 21 miles per gallon bensin.

Säkerheten kommer med lyx, och båda dessa bilar erbjuder standard 4-hjuls ABS, om ventilerade skivbromsar. När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX i en något trimmer 3230 pund., Och stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck. Lexus IS väger lite mer vid 3455lbs., Och stöds av bredare 225/45 däck på 17-tums fälgar.Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Lexus IS 250, å andra sidan, finns i 4 trim, som sträcker sig från 250 RWD Manual till ultra lyxiga 350 RWD, som är utrustad med en standard 6-växlad automatlåda ansluten till en 3. 5-liters V6-motor , häller ut det 306-hästkrafter.