Skillnaden mellan Honda Accord och VW JettaHonda Accord vs. VW Jetta

I en konflikt mellan importen, vi har två mest sålda bilar i USA, nämligen Europa 's Volkswagen Jetta mot Asien' s japanska varumärke, Honda Accord.

En är känd för sina exklusiva funktioner, medan den andra är känd för sin all-around tillförlitlighet och funktionalitet. Läs vidare för att ta reda på vilka en ger bäst valuta för pengarna.

Vi fokuserar bara på ingångsnivå trim för både bilar, som börjar med Honda Accord LX. Den har en 2. 4L inline-fyra motor som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, men har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för både stad och landsvägskörning. När det gäller tjänstevikt, Accord LX väger in på 3230 pund., Och stöds av 16-tums lättmetallfälgar, insvept i 215/60-runt-däck. Till ett pris av $ 21.765, skulle detta basmodellen Accord verkar vara en vinnare, även om du 'll bli förvånad att ta reda på vad den andra bilen har att erbjuda.

Att veta att den kompakta och medelstora sedansegmenten hett omtvistade marknader, folket på Volkswagen kom upp med andra idéer för att överlista tävlingen. Det börjar med prissättningen, och basen Jetta S, priserna startar på bara $ 17.515, ge eller ta ett par hundra. Även om klassificeras som en kompakt sedan, är närmare den för medelstora sedan kategori, väger in på 3230 pund Jetta 's storlek. För MT-versionen, och 3285 pund. För automatisk shifter. Dess vikt stöds av storlek 205/55 däck på 16-tums lättmetallfälgar.Under huven, har det en ventilsmotor kapabel 2. 5L I5, 20, med en motorstyrka på 170, kan uppnås på bara 5700 rpm. Bränsleekonomin är betyget 24 mpg kombineras för både stad och landsvägskörning.

Helt överraskande, det finns vissa likheter mellan bilarna, såsom 4-hjuls ABS på ventilerade skivbromsar, en standard 5-växlad manuell växellåda växellåda och framhjulsdrivlinan. Men i förädlingsnivåer, både bilar är världar isär. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Samtidigt är Jetta finns i 10 trim, som sträcker sig från basen S till revolutionära TDI, som är utrustad med en standard 2. 0-liters, inline-4 turbo dieselmotor som uppnår en sinnesrörelser 30mpg i staden, och 41mpg på motorvägen. Även basen Jetta S levereras med bekvämligheter som stabilitetskontroll, uppvärmda säten, och åtta-vägs justerbara uppvärmda framsäten med makt luta.