Skillnaden mellan DOT3 och Dot4 bromsvätskaDOT3 vs Dot4 bromsvätska

Det är svårt att veta hur mycket vi egentligen vet om de bilar som vi tar för givet, när vi har dem på vägen och kör. Det finns många människor som betalar en hel del uppmärksamhet till bilen 's detaljer, och allt som behövs för att se till att bilen lyser som ny hela tiden, men hur mycket arbete vi betalar för att förstå de komponenter och de små sakerna som gör denna underbara sak arbete, som olje- och bromsvätskor? det finns några olika typer av bromsvätskor som normalt används. en kallas DOT3, och en annan kallas DOT4 bromsvätska, men vad är skillnaderna mellan dessa två?

Bromsvätska klassificeringar

? DOT3 bromsvätska anses ha standardmått som krävs för att ta hand om det normala bromssystemet i en bil. De har kapacitet att hantera värme upp till viss stent på grund av dess kemiska komponenter.

? Dot4 bromsvätska fungerar på samma sätt som DOT3 vätska, men det är en bättre vätska eftersom det är i stånd att hantera problem i samband med tillverkning eller felaktig användning av andra bromsvätskor, blir därmed en mer tillförlitlig komponent.

Komponenter

? DOT3 paus vätska innehåller en blandning av polyalkyelen glykol och eter. De fungerar mycket bra i våta och uppvärmda betingelser, såsom bromsarna tenderar att värma upp med konstant användning, och det är den viktigaste faktorn som fluiden behöver hantera.

? Dot4 break Vätskan innehåller borat, som sätts till glykolen för att göra den mer benägen för kokpunkten. Kombinationen möjliggör den kemiska stabiliteten hos den vätska, även vid mycket höga temperaturer, och vattentolerans, vilket är mycket viktigt för en väl fungerande av hela bromssystemet.

styrkor? DOT3 bromsvätska har en mycket god torrkokning kapacitet, och en mycket bra våt kokande kapacitet också. När fluiden är utsatt för atmosfären och till vatten de agera snabbt, och mycket väl.

? Dot4 bromsvätska fungerar bättre med en torrkokning kapacitet emellertid, de inte agera så snabbt när det kommer till den våta kokningskapacitet.

Det är mycket viktigt att förstå syftet med dessa komponenter som kan tyckas vara så obetydlig, men det är dock mycket viktigt för din bil 's-systemet. De bromsar bilen är kanske det viktigaste att du behöver för att hålla gott skick, och förstå dess funktioner är mycket viktig.

Sammanfattning:

1. DOT3 vätska är standard bromsvätska godkänd för användning på varje bil.

2. Dot4 bromsvätska är mer komplicerad, eftersom det bidrar till att upprätthålla ditt bromssystemet, liksom samtidigt som man försöker hantera några dåliga effekter.

3. DOT3 är en glykolkomponent som är bra för kokning och uppvärmning motstånd.