Skillnaden mellan Subaru Impreza WRX och WRX STISubaru Impreza WRX vs WRX STI

Subaru Impreza WRX har en STI version som skapades för att ge en sportig alternativ till WRX. Även om det finns ett stort antal skillnader mellan WRX och STI, låt 'oss titta på det viktigaste. Trots samma 2. 5L motor, är STI kan producera mycket mer makt än WRX. STI är kunna producera 305 hästkrafter vid 6000 rpm jämfört med 265 i WRX. Detsamma gäller även när det gäller vridmoment, producerar 290 Nm jämfört med WRX 's 244 Nm. STI kan göra detta på grund av dess höga korsturboladdaren.

För att ytterligare förbättra motorns prestanda är STI också utrustad med SI-drivsystemet inte finns på WRX. SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) ger tre typer av fordonets prestanda genom ändringar i hur ecun fungerar. Detta är också kopplad till en 6-växlad manuell växellåda, och därmed åstadkomma mycket högre hastigheter än med 5-växlad manuell växellåda i WRX.

Andra aspekter av STI som påverkar körningen har också förbättrats. STI använder ett upphängningssystem med hög prestanda med inverterade stöttor och aluminiumlegering lägre L-armar. Naturligtvis, med större hastighet som kan uppnås av STI, måste du också möjlighet att stoppa snabbt. För detta använder STI förbättrade Brembo skivbromsar med super sport ABS och större skivor i både fram och bak. Detta, när de kombineras med de bredare däck av STI som ger bättre grepp med vägen, det ger en kortare bromssträcka.För att förbättra synligheten på natten, STI utrustad med hög urladdning intensitet eller HID ljus. HID lampor är betydligt ljusare än halogenlampor som är installerade på WRX. Det finns också en hel del fler skillnader mellan WRX och STI, särskilt i inlandet där du får mer premium material som lädersäten och bättre mätare.

Sammanfattning:

1. STI producerar mer hästkrafter än WRX
2. STI producerar mer vridmoment än WRX
3. STI är utrustad med SI-enheten medan WRX ISN 't
4. STI har en 6-växlad manuell växellåda, medan WRX har en 5-växlad manuell växellåda
5. STI har bättre fjädring än WRX
6. STI har bättre bromsar än WRX