Skillnaden mellan bensinbilar och dieselbilarBensindrivna bilar vs dieselbilar

Att välja rätt bil är ganska viktigt eftersom du oftast fastnat med fordon du väljer för de närmaste åren. En av de viktigaste övervägandena är att välja mellan en bensinbil och en dieselbil. Den största skillnaden mellan bensin bil och diesel bil är effektivitet. Diesel bilen uppnår större effektivitet än bensin bil eftersom det har mycket högre komprimering. Tillsammans med ökad effektivitet, är dock det högre priset på diesel jämfört med bensin. Så om du kommer att använda bilen ofta, bör du överväga att få en bensinbil.

En annan stor skillnad mellan bensindrivna bilar och dieseldrivna bilar är tillförlitlighet. Eftersom dieselmotorer är tänkta att fungera vid mycket högre tryck, är alla delar gjorda för att vara kraftigare för att klara stora påfrestningar. Diesel bil spelar också 't har ett elektriskt tändsystem som kan vara en annan punkt för misslyckande i en bensinbil, särskilt tändstift som illa upp över tiden.

Det finns en annan fördel för dieselbilar för människor som tittar på alternativa bränslen. Dieselmotorer var ursprungligen avsedd att köras på mineralolja. Som sådan, kan moderna dieselmotorer arbetar med bearbetade biodiesel, som de som erhållits från matolja, utan några ändringar. Detta är inte möjligt med bensinbilar på grund av deras låga kompressionstryck.

En annan skillnad mellan bensindrivna bilar och dieseldrivna bilar är inneboende i själva bränslet och inte på bilen. Diesel är inte lika brandfarlig som bensin och är mycket mindre sannolikt att orsaka en explosion i fall du hamnar i en olycka och bränsletanken skadas.Det främsta skälet varför inte alla människor väljer dieselbilar över bensindrivna bilar är kostnaden. På grund av robusthet i motorn och andra faktorer, är prisskillnaden ofta ganska betydande. Du kan inte heller kompensera denna kostnad med några besparingar i underhåll och bränsle, särskilt om du är en konstant resande. Om du inte verkligen rack upp miles som snabbt kan det vara bättre att få billigare bensin bil.

Sammanfattning:

1. Dieselbilar får bättre körsträcka än bensindrivna bilar.
2. Diesel är dyrare än bensin.
3. Dieselbilar är mer tillförlitliga än bensindrivna bilar.
4. Dieselbilar arbetar med biodiesel utan modifieringar medan bensinbilar inte kan.
5. Dieselbilar är säkrare än bensindrivna bilar.