Skillnaden mellan RWD och FWDRWD vs. FWD

För att driva fyra hjul fordon som bilar, endast två av de fyra hjulen måste drivas; antingen den främre (FWD, eller Framhjulsdrift) eller bak (RWD eller bakhjulsdrift). Det är den grundläggande skillnaden mellan de två, och alla andra skillnader är en följd av denna grundläggande koncept.

Skjutkraften bakom FWD fordon är att maximera effektiviteten genom att minimera vikten av fordonet. Eftersom framhjulen är de som är närmast motorn, som driver det tar bort en hel del komponenter som behövs för överföring av effekt till den bakre delen av fordonet. FWD bilar också få den extra fördelen av en större inre, som RWD bilar behöver allokera utrymme under passagerarutrymmet för dessa komponenter.

RWD fordon i allmänhet är mer balanserad i termer av viktfördelningen. De delar i systemet av en RWD fordonstransmission gör viktfördelningen lite jämnare. FWD fordon har all vikt koncentreras på front-end, eftersom det håller motorn, tillsammans med växellådan för hjulen. Detta var tänkt som en fördel, eftersom tyngre innebar att framhjulen hade en mycket mer dragkraft, men med dagens 'är smartare bilar, det har blivit mindre av en faktor.

Ett problem med den tunga front-end av FWD bilar är bristen på kontroll. Kontrollfrågan blir mer påtaglig när man kör och kurvtagning i hög hastighet. RWD fordon är mycket bättre i denna aspekt, eftersom den balanserade viktfördelningen tillåter fordonet att vara mycket mer förutsägbart, även vid höga hastigheter. FWD bilar är inte heller att utföra en ganska onödig, men ganska 'cool-looking' manöver, kallad drifting. Drifting kör medan bakdäcken glider på vägen, men föraren har fortfarande kontroll över fordonet genom att skickligt styra framhjulen och gaspedalen. Eftersom framhjulen i en FWD fordon används för både körning och styrning, är praktiskt taget omöjligt denna manöver.

Sammanfattning:

1. RWD fordon drivs via bakhjulen, medan FWD fordon drivs via framdäcken.2. RWD fordon är tyngre i jämförelse med FWD-fordon.

3. RWD bilar har ofta mindre inre utrymme jämfört med FWD fordon.

4. RWD fordon är mer balanserad jämfört med den framtung FWD.

5. RWD bilar ger bättre kontroll jämfört med FWD fordon.