Skillnaden mellan Civic och STICivic vs STI

Honda Civic och Subaru STI är två av de mest populära bilarna, särskilt bland den yngre generationen. Medan de båda ser bra och prestera bra, var och en av dem har sina egna skillnader som kan betraktas som faktorer för många potentiella köpare att köpa en i stället för den andra. Här är bara några av skillnaderna mellan Honda Civic och Subaru STI.

Bortsett från det faktum att dessa två bilar tillverkas av två olika bilföretag, en av de stora skillnaderna är deras motor och transmission layout. Honda Civic 'motor och transmission layout är utformad som en framhjuls motorfordon, som är den vanligaste motorn och transmissionen layout som används idag. Vridmomentet kommer från motorn endast distribueras till de två framhjulen hos fordonet, så när du behöver ändra riktning där bilen är på väg, bilar som Honda Civic utnyttja endast framhjulen. i fallet med Subaru STI, använder den en fyrhjulsdriven motor och transmission layout. Dessutom hänvisar till andra som en all Wheel Drive, är Subaru STI utrustad med en drivlina som gör att alla fyra hjulen på bilen för att ta emot vridmoment energi från motorn samtidigt. Detta är fallet, ger fyrhjulsdrift förare mer kontroll och stabilitet på olika vägytor '' en bestämd plus jämfört med framhjulsdrivna bilar, såsom Honda Civic.

En annan skillnad mellan Honda Civic och Subaru STI, är deras motorkonstruktion. Honda Civic använder en tvärställd motor. Denna typ av motordesign kallas också öst-västlig motorns konstruktion, på grund av placeringen av vevaxeln som är orienterad från sida till sida i förhållande till hela längden av bilen. Å andra sidan, är Subaru STI 's motorkonstruktion kallas en längsgående motor. I detta fall är vevaxeln hos motorn ligger längs den långa axeln av hela fordonet. Detta är anledningen till att denna typ av motor design är också kallas en front-back motordesign.

Både Honda Civic och Subaru STI köras på en manuell växellåda. Mer vanligtvis kallas 'stick shift' körning, denna typ av överföring utnyttjar en förarmanövrerad koppling för att reglera det vridmoment som överförs från förbränningsmotorn till transmissionen av bilen. Ovanpå detta ger Honda Civic också potentiella bilägare med modeller som har automatisk växellåda. Detta är fördelen att Honda Civic har över Subaru STI, som inte ger modeller med automatisk växellåda. Som namnet antyder, denna typ av transmission växlar automatiskt utväxlingarna medan du kör.Sammanfattning:

1. Både Honda Civic och Subaru STI använda en manuell växellåda. Det är dock endast Honda Civic som ger potentiella bilägare med modeller som har automatisk växellåda.

2. Honda Civic är en framhjulsdriven bil. Subaru STI klassificeras som en fyrhjulsdriven bil.