Skillnaden mellan Bazooka och RPGBazooka vs RPG

Bazookas och rollspel, eller granatgevär, är också kända som tankbuster vapen. Båda effektivt kan sätta en tank av provision. Dessa två termer används ofta i det militära, och fruktad av tank veteraner på grund av sin destruktiva kraft.

Barn och tonåringar lära känna bazookas och RPG genom tv-program och dataspel som exemplifierar dem som explosiva vapen som kan användas för att eliminera skurkarna. När en klockor nyheter, är ingen militär dräkt komplett utan soldater släpa en bazooka eller RPG, som fungerar som deras chans mot pansarfordon. Vad de flesta människor don 't vet är dock att bazookas och rollspel skiljer sig från varandra av två skäl. Det första skälet har att göra med som kom först. Den bazooka är den första någonsin tankbuster vapen, utvecklades under andra världskriget av Försvarsmakten i USA. det var en vanlig tankbuster vapen av de allierade styrkorna, och använde en HEAT eller högexplosiva anti-tank skal som ammunition.

Efter andra världskriget, var bazooka också används i Koreakriget och andra konflikter som är involverade i USA. Den första bazooka formellt känd som M1 raketgevär. Det kontinuerligt förbättras och bytt namn genom åren, lek nio andra versioner. Exempel på andra versioner är M20 A1B1 Super Bazooka, M25 Tre Shot Bazooka och RL-83 Blindicide.

RPG, å andra sidan, utvecklades först av ryssarna. Den andra skillnaden mellan bazooka och RPG är hur de levererar sin last. Nyttolasten, eller raket ammunition av de bazooka lagras i den bakre änden av den inre kammaren. RPG, å andra sidan, har dess nyttolast vid den främre änden, utanför den inre kammaren. De mest populära RPG kallas RPG-7, som utvecklades i slutet av andra världskriget. RPG-7 's konstruktion var en kombination av USA-tillverkade bazooka och tysktillverkade tankbuster kallas Panzerfaust RPG består av endast två delar:.. Bärraketen sidan, och raketen själv Liksom bazooka, RPG förlitar sig på HEAT raketer. raketerna är drivs med hög hastighet eftersom RPG launcher del, som består av en tät slang, är utformad för att fälla tryck som utövas av raket avgaser.

Till skillnad från den bazooka som har en utloppsport vid den bakre änden, avleder de RPG fällor och senare avgaser in i röret bärraket. På grund av populariteten av både bazookas och rollspel, krigs tillverkare utvecklat flera motåtgärder mot dessa två vapen. Kraftiga bur rustningar anpassades till pansarfordon För att skydda mot explosiva projektiler av tankbusters. Denna anti-tankbuster outfit är fortfarande populärt nuförtiden. Det finns också aktiva motåtgärder mot raketer som kallas APS eller Active Protection System, som förstör raketen innan det kommer i nära kontakt med pansarfordon.

Sammanfattning1. bazooka och RPG är båda tankbusters. De är specialiserade på piercing genom bepansrade plätering, och bär en hel del explosiv eldkraft.

2. bazooka utvecklades först innan RPG. Bazooka först tillverkas av USA, och användes under andra världskriget.

3. RPG, å andra sidan, var conceptualized av ryssarna, och inspirerad av utformningen av den bazooka och tyska Panzerfaust.

4. Den stora skillnaden mellan bazookas och rollspel är hur de levererar sin last.