Skillnad mellan ekonomi och kompakta bilarEkonomi vs Compact Cars

Termerna ekonomi bil och kompakt bil används ofta omväxlande. Men som du är på väg att ta reda på, de är helt olika varandra. Den huvudsakliga skillnaden mellan en ekonomi bil och en kompakt bil är vad deras primära attribut är. En kompakt bil är i huvudsak en liten bil medan en ekonomi bil är en som kräver en mycket minimal kostnad att äga och driva.

Som ekonomi bilar är avsedda för dem på en stram budget, är det första som måste vara billig priset. Även om vissa kompakta bilar är också prisvärd, många är dyra. Den andra komponenten till lägre kostnad ökas körsträcka. Ekonomi bilar är inte kända för att ha stora motorer; de har mer rimligt storlek motorer som bara kan ta dig igenom dina dagliga uppgifter. Vissa kompakt är utrustade med 2L motorer eller ännu större, vilket ger dem mycket bättre prestanda, särskilt när man betänker deras lägre vikt. Många av de kompakta bilar har bättre körsträcka än vanliga sedaner och liknande, vilket leder till vanlig missuppfattning att komprimerar är också ekonomi bilar.

Den sista komponenten för ekonomin bil 'är låg kostnad är reparation och underhåll eftersom ekonomi bilar byggs i bulk, gör tillverkaren också en hel del reservdelar till dem,.. Vilket gör det mycket enkelt och billigt att köpa lämpliga delar Tillverkarna också tio att använda beprövad teknik i ekonomi bilar för att förbättra tillförlitligheten och minska underhållskostnaderna.

Som redan nämnts ovan, är en kompakt 'primära attribut sin litenhet. Trevligt om du kör i en stad med små vägar, inte så trevligt om du har en massa saker att ta med dig. Det är en ekonomi bil fortfarande bäst alternativ som en primär bil eftersom det ger dig en bit av flexibilitet i hur mycket saker du kan bära.Om budgeten är ett problem, är en ekonomi bil fortfarande den bästa bang för buck. Det är också mer rimligt alternativ om du väntar din familj att växa under de kommande åren.

Sammanfattning:

En kompakt bil lägger tonvikten på storlek medan en ekonomi bil lägger tonvikten på låga kostnader
Ekonomi bilar är billigare än kompakta bilar
Ekonomi bilar tenderar att ha bättre körsträcka än kompakta bilar
Ekonomi bilar är lättare att underhålla och billigare att reparera än kompakta bilar