Skillnaden mellan UAV och RPVUAV vs RPV

Om du är att förstå vad de flesta militära sinnen tror framtiden för luftkrig tillhör obemannade luftfartyg eller UAV. UAV är i grunden plan som inte har en cockpit, därför ingen pilot. Men närvaron av en människa är fortfarande nödvändigt i situationer där beslutsfattandet är inblandad. Det är där fjärrstyrda fordon, eller RPV, kom in. För att uttrycka det enkelt, är ett RPV i grunden en typ av UAV som delar samma grundläggande design och struktur. Men för RPV, piloten är egentligen inte elimineras utan bara flyttas till en avlägsen och säker plats. Enkelt uttryckt, är en RPV liknar en RC flygplan, förutom att piloten kan placeras var som helst i världen, och flygplanet kostar miljoner.

RPV fungerar fortfarande som en typisk flygplan, och piloten har fortfarande en cockpit med alla nödvändiga kontroller förutom att ingångarna tillhandahålls av piloten nu överförs till en militär satellit som sedan skickar den till RPV. Piloten har bara för att ta hänsyn till några sekunder av fördröjning som induceras av den restid av ingångarna. Andra UAV avstå helt pilot till förmån för en AI som flyger planet. Dessa UAV förlitar sig på en förprogrammerad färdplan för fjärr skickade förändringar rubriken. Det är datorn ombord på planet som faktiskt styr det och reagerar på ändrade förhållanden för att nå önskad plats.

Eftersom en RPV fortfarande lotsas, om än på avstånd, det kan fortfarande få i uppdrag att uppdrag som normalt görs av lotsade flygplan, sans risken för piloten. USA militären använder RPV att göra spaning och kirurgiska strejker eftersom det kostar mindre och inte utgör en risk för piloten. Icke-RPV UAV har en mer begränsad roll eftersom det inte finns någon pilot att göra beslutsfattandet. För närvarande är dessa UAV begränsade till spanings körningar där de har till uppgift att täcka ett visst område. De är ganska väl lämpade för denna uppgift eftersom de kan stanna upp i luften tills de behöver för att återvända för bränsle. Det finns ingen pilot som blir trött så att de kan stanna i luften i 24 timmar eller ännu mer.Sammanfattning:

1. RPV är bara en typ av UAV.
2. RPV kräva en på avstånd placerad pilot medan andra UAV inte gör det.