Skillnad mellan ekonomi och kompakta bilarEkonomi vs Compact Cars

När det gäller skillnaden mellan ekonomi och kompakt bil statistik, många människor tenderar att tro att villkoren är utbytbara. Det 'är inte förrän du går att boka en hyrbil på nätet, att du äntligen inser att de passar in i två olika kategorier.

Den största skillnaden i dessa typer av bilar kokar ner till (mestadels) ekonomisk gas körsträcka. Medan en kompakt bil kommer tenderar att ha relativt god gas körsträcka, är det inte nödvändigtvis kommer att spara mycket pengar när det gäller driftskostnaderna. Ekonomin bilen är konstruerad för att vara lågt underhåll, från gas körsträcka standard planerade underhållsproblem.

Medan båda bilarna anses vara lätta bilar, kompakta bilar tenderar att vara lätt och tätt. De saknar ofta lagring och tillgängligt utrymme att ekonomin bilannonser. Kompakta bilar är inte så länge, eller så bred, som andra klasser, och kan oftast räkna med att passa in några ganska trånga parkeringsplatser. Ekonomin bil 't nödvändigtvis måste vara mindre än en sedan eller kupp, och ofta det' är inte. Klassificeringen beror inte på bilen 's totala storlek, men på dess övergripande enklare och billigare ägande egenskaper. Det finns många ekonomi bilar som är ganska rymlig.

Ekonomi bilar är lite mer populär än den kompakta bilen, speciellt eftersom du kan oftast hitta en bil som liknar de dyrare modellerna utan overextending ekonomiska förpliktelserna. Du kan ofta få mer för samma summa pengar när de köper en ekonomi bil. På grund av detta faktum, är det inte ovanligt att nästan alla biltillverkare att erbjuda en ekonomi modell, men färre bilföretag erbjuder kompakt bil.

Många kompakta bilar har antagit idén om kombi versioner eftersom konsumenterna är fortfarande intresserad av att ha tillräckligt med utrymme för sina resematerial. En kombi tar liten bil och ger den mer inre utrymme och fler alternativ när du använder bilen för att möta personliga och funktionella behov.

Den kompakta bilen är känd under olika namn i olika delar av världen. Om du letar efter en kompakt bil i Europa, skulle du vara ute efter en 'liten familj bil'. Om du 're av samma åsikt, och titta i andra delar av världen, kan du få ytterligare genom att be att hyra från kategorin kallas C-segment bil.Sammanfattning:

1. kompakta bilar har storleksbegränsningar.

2. kompakta bilar är nästan alltid kombi.

3. Ekonomi bilar är inriktade på konsument 's måste spara pengar på drift- och underhållskostnader.