Skillnaden mellan Rotary och rondellenRoterande vs rondellen

Många människor tror att när de ser en cirkulär korsning, de betraktar alltid det som en rondell. Tja, det är inte helt sant eftersom en del av dessa så kallade rondellerna (ibland skriven som runt om) är faktiskt rotaries. Utan tillhandahållandet av en visuell illustration kan det vara lite komplicerat att bild skillnaden mellan de två. Men när du ser dessa två typer av cirkulära korsningar, du 'll bli förvånad över att veta att det' är faktiskt inte så svårt att beskriva sina unika egenskaper.

De mer moderna rondeller sägs vara fördelaktigt jämfört med rotaries (annars känd som rondeller) i många avseenden. Först är på avkastningen. Begränsningen med rotaries är att den trafik som kommer in i cirkeln kan komma i vägen för det cirkulerande trafiken. Och så, i tider av tung trafik, en kaos ofta att vänta. Att bidra till att minska bördan av ett så allvarligt hinder, ingenjörer gjort det en punkt som rotaries har större cirkel korsningar än rondeller för att erbjuda längre vävning avstånd. Scenariot är annorlunda i rondellerna i den meningen att den kommer in trafiken kommer att ge efter för den totala cirkulerande trafiken. Detta är en av anledningarna till rondeller är mera effektiva än rotaries under tider av tung trafik. Även i detta sammanhang, vävning avstånd är inte vad som är nödvändigt, vilket är anledningen till rondeller är skapade för att bli mindre cirkulära korsningar än rotaries.

Nästa fördel av en rondell design är dess böjning. Denna cirkel skapar en form av böjning området kring den så kallade 'central ö' (det område som bildas av den inre cirkeln av korsningen) som hjälper till att kontrollera fordonen 'hastighet. På så sätt är olyckor minskas avsevärt. Denna böjning skapar också trafik luckor som gör det lättare för andra fordon att komma in i korsningen. däremot verkar den roterande att ha en inkonsekvent utformning som medger höghastighetstrafik. den snabbt inträde trafik minskar också den klyfta som leder till allvarliga höghastighets olyckor.I rondeller, det är vad du kallar den flare design. Detta möjliggör en förbättrad trafikkapacitet vid korsningen. Med flare, behöver de korsande gatorna inte vara bred, vilket sparar regeringen 'behov av mer mark och pengar. På grund av den dåliga ingångs trafik villkor i rotaries kan flare vara värdelös i en sådan korsning. Sålunda rotaries behöver har större gatorna i-mellan cirklarna som är faktiskt en ytterligare bakslag för både mark och pengar.

Sammanfattning:

1. Karuseller är modernare och effektivare än rotaries.
2. En gridlock är vanligare i en roterande stil cirkulär skärningspunkt.
3. roterande gräsklippare har större cirkulära korsningar och erbjuder längre vävning avstånd.
4. Det finns färre olyckor (lägre antal olyckor) händer i rondellen korsningar än i rotaries.