Skillnaden mellan Crossover och SUVCrossover vs SUV

Reser i kuperad terräng har alltid varit att beskatta till bilar. Att förhandla med denna typ av terräng med en dåligt anpassade fordon inbjuder katastrofer och olägenheter. Emellertid är en typ av fordon göras för att köra på eller av vägen; denna typ av fordon kallas ett terrängfordon. Terrängfordon har förmåga att driva bort belagda eller grusytor. Dessa fordon är särskiljas från andra typer genom att ha djupa och öppna slitbanor, samt ha en flexibel upphängning, och en del av denna typ använder larvband. En av de vanligaste användningsområdena för denna typ av fordon är för sightseeing i områden som är borta från trottoaren. Eftersom dessa fordon har hög clearance och dragkraft, de har tillgång till banor med grova och låg dragkraft ytor som spår, skogsvägar, och sanddyner.

En av de första av de terrängfordon kom från idén om en fransk militär ingenjör vid namn Adolphe Kgresse när han arbetade för tsar Nikolaj II av Ryssland. Kgresse utformat en gummilarvband som han heter som en Kgresse spår. Spåret använder ett flexibelt band som kan monteras på en konventionell bil och förvandla det till en halv-spår som gör att fordonet smidigare på grov och mjuk mark. År 1917, efter den ryska revolutionen, Kgresse återvände till Frankrike där systemet han designade användes på Citro? N bilar för både off-road ändamål och för militärfordon. Några av dessa fordon gavs till land expeditioner, de som sponsras av Citro? N, för passage Nordafrika och Centralasien. Under de följande åren, har dessa fordon göras mer bekväm och tillverkare lagt till fler lyx till dem. Dessa fordon snart utvecklats till SUV, ättlingar från både kommersiella och militära fordon, som andra världskriget jeep och Land Rover. De utvecklades vidare in i Crossover fordon som offrar nytto och off-road kapacitet i utbyte mot bättre på väg prestanda och lyx.

SUV, eller Sport Utility Vehicle, är byggd på en ljus-lastbilschassi. Dessa fordon ofta är utrustade med fyrhjulsdrift som tillåter alla fyra hjulen på fordonet för att ta emot vridmoment från motorn samtidigt som ger bättre kontroll för både on-road och off-road bruk. Detta avspeglar också dess förmåga att användas som ett terränggående fordon. Men inte alla fyrhjulsdrivna fordon anses vara en SUV. Vissa SUV har dragkapacitet på pickup lastbilar, och några av dem har passagerar funktioner i en minibuss eller en sedanmodell. Det finns också några SUV som kan betraktas som lätta lastbilar och delar samma bil plattform för pickup lastbilar. SUV har egenskaper som har hög markfrigång, är upprätt, med en hård kropp, och en hög hip-punkt.Den nyare Crossover fordon är byggd på en bil plattform och kombinerar några av funktionerna i en SUV. Dessa konstruktions funktioner inkluderar höga inre förpackningar, hög hip-punkt, hög markfrigång, eller fyrhjulsdrift kapacitet. Den innehåller också andra funktioner i en personbil plattform, individuell bakhjulsupphängning, bättre hantering på väg och bättre bränsleekonomi. Dessa typer av fordon har endast lätt off-road kapacitet på grund av förändringar i designen.

Sammanfattning:

1. Terrängfordon används för att förhandla med tuffare terräng och har utformats av en fransk militär ingenjör vid namn 2. Adolphe Kgresse. Förgrening av denna typ av fordon är SUV som fortfarande har förmågan att gå off-road men erbjuder mer lyx.