Skillnaden mellan Suzuki QuadSport och QuadrunnerSuzuki QuadSport vs Quadrunner

QuadSport och Quadrunner är två olika modeller av ATV som införts av företaget Suzuki. 'ATV' står för 'all-terrain fordon.' Den kallas också en quad och en fyrhjuling. Beroende på antalet hjul fordonet har, är de också kallas trehjulingar eller fyrhjulingar. ATV är fordon som kan färdas på terräng där de flesta fordon kan 't resa. Fordonet är vanligtvis drivs av en enda ryttare men många företag gör nu ATV för två passagerare också. Det har lågtrycksdäck och har handtag för att styra och styrning. i USA dessa fordon är inte street Legal.

ATV är indelade i två kategorier, sport och bruksmönster. Varje år något nytt utvecklas. Även fordon med sex hjul införs. Sport modellerna har snabb acceleration; de är lätta och små och tvåhjulsdrift. De har oftast manuella växellådor och kan ha hastigheter upp till nästan 80mph. Nyttighetsmodeller som används av bönder, etc. är fyrhjulsdrift och är större i storlek med hastigheter upp till 70mph. Deras design har fäst rack som små laster kan transporteras. De kan även dra små stora vagnar.

ATV infördes först på 1970-talet. Sedan dess har många olika versioner införts. Suzuki var den första att introducera fyrhjuliga ATV. Den Quadrunner LT125 var det första fyrhjuliga modell som utvecklats i 1982. Det var ett fritidsfordon och avsedd för nybörjare. Den Quadrunner sedan dess utvecklats och införts i många olika modeller som LT50 mini, fyrhjuliga Quadrunner, LT80 som såldes mellan 1987-2006, och Quadrunner LT160 och LT250. De Quadrunners hade mycket begränsad eller ingen suspension; de var små och hade automatiska växellådor. De hade gastankar under sitsen och ställningar som de var mer gård vänlig. Quadrunners hade kardandrivningar, och motorerna var lika bra som sport ATV.Den QuadSport var en sport modell som hade en manuell koppling. Det fanns många QuadSport modeller som QuadSport LT80, QuadSport LT230, QuadSport Z400, etc. QuadSport modeller har snabbare acceleration, är mindre i storlek, lägre vikt, och används för sporter som racing.

Sammanfattning:

1. QuadSports och Quadrunners är två olika serier av ATV modeller som utvecklats och införts av Suzuki. De är båda fyrhjulsdrift men som används för olika ändamål.
2. QuadSports används för sport och Quadrunners är mer av nyttofordon och som används vid gårdarna, etc.
3. QuadSports har manuella kopplingar, är lättare, mindre i storlek och har snabbare acceleration; Quadrunners är större, tyngre, avsedd för att bära små laster, och är utrustade med rack och har automatiska växellådor och inga kopplingar.