Skillnaden mellan en Mini Cooper och Mini Oneen Mini Cooper vs Mini One

Mini Cooper är en mycket populär bil som kommer med en därmed högre prislapp. Som ett sätt att locka kunder i en värld av Mini bilar, introducerade Mini instegs Mini One. Den största skillnaden mellan Cooper och One är prestanda. Cooper har en mer kraftfull 1. 6L motor som driver 122 hästkrafter medan nära identisk 1. 6L motorn i en enda kan hantera 98 hästkrafter. Cooper har också högre vridmoment vid 160Nm vid 4250rpm jämfört med 153Nm vid 3000 rpm i en.

Vad denna skillnad i prestanda leder till i den verkliga världen är en skillnad i toppfart och acceleration. Cooper är snabbare genom 10mph vid 126mph till One 's 116mph toppfart. Cooper rakar också mer än en sekund i 0 till 60 mph tid. The One tar ca 10,5 sekunder medan Cooper kan göra samma sak i 9,1 sekunder. Dessa skillnader kan inte vara urskiljbar när den används av vanliga människor, men i händerna på en erfaren racerförare, One 't en chans mot Cooper.

När det gäller att trimma alternativ, har Cooper också de högre alternativ. Saker som krom grillar och andra saker som är tillval till Mini One redan kommit standard i Mini Cooper. De många fördelarna med Mini Cooper lägga till upp till en sak; pris. Mini Cooper är dyrare att Mini One. Den exakta prisskillnaden varierar beroende på den exakta modellen, men den typiska skillnaden är ca 1000 eller $ 1600.I slutändan, valet mellan Mini Cooper och Mini One kokar ner till om du vill pris och prestanda. Mini One är en bra introduktion till Minis medan Cooper är en mer avancerad enhet för dem som vill ha lite mer än vad Mini One kan erbjuda.

Sammanfattning:

Cooper har en mer kraftfull motor än en.
Cooper har mer vridmoment än en.
Cooper är snabbare och har mer acceleration än en.
Cooper har bättre trim alternativ än det.