Skillnaden mellan Mahindra Scorpio och Toyota InnovaMahindra Scorpio vs Toyota Innova

Innova och Scorpio är bland de val när du letar efter en familj bil med stor kapacitet. Den största skillnaden mellan de två är deras klassificeringar som Scorpio är en SUV (Sport Utility Vehicle) medan Innova är en MPV (Multi-Purpose Vehicle). I strikta villkor, bör detta innebära att Scorpio är en all-purpose vehicle som kan gå off-road och har massor av kraft medan Innova är en people carrier som är bra för stadskörning. I praktiken är det mycket liten skillnad mellan de två som båda har liknande drivna motorer och används främst för stadskörning.

I de flesta fall är varumärket just det; ett namn kopplade till varumärke med mycket små konsekvenser. Men i det här fallet, och alla motorfordon för den delen, är ganska viktigt varumärket. Mahindra är ett stort företag, men har långt ifrån den globala meritlista som Toyota har när det gäller personbilar. Detta får konsekvenser när det gäller underhåll och allmänt underhåll av fordonet. Även om det varierar från en plats till en annan, är det i allmänhet lättare att hitta tjänstepersonal som är intimt skicklig med Innova än med Scorpio. Det är också lättare att hitta OEM eller eftermarknaden delar för Innova än för Scorpio.

Om man tittar på de två fordonen, kan man tydligt se en enorm skillnad i styling. Innova har eleganta kurvor och är i allmänhet effektiviseras. Å andra sidan, Scorpio ser mer robust och ser mer ut som Jeep; ytterligare imponerande dess förmodade off-road och all-terrain kapacitet. Det är värt att notera dock att Scorpio är bättre än Innova när det gäller transmissionsalternativ. Medan båda fordonen har samma 5-växlad manuell växellåda modeller, Innova har bara en 4-växlad automat modell medan Scorpio har en 6-växlad modell. Det är också möjligt att få en 4-hjulsdrivna Scorpio på en premie medan Innova användare är begränsade till bakhjulsdrift.Allt-i-allt, båda är stora fordon. Om du vill ha några off-road kapacitet, är Scorpio mycket trevligt; bara don 't förväntar sig att matcha andra SUV som jeep eller hummer. För dagligt bruk väg är Innova mycket bättre eftersom det ger mer creature comforts än du kan hitta på Scorpio.

Sammanfattning:

1. Scorpio är en SUV medan Innova är en MPV
2. Scorpio är från ett mindre känt företag medan Innova är från Toyota
3. Scorpio ser mer robust medan Innova är snygg