Skillnaden mellan Mazda 3 S och Mazda 3 IMazda 3 S vs Mazda 3 I

S och jag är bara två trim alternativ som finns tillgängliga för Mazda3. Med tanke på att S är dyrare än I, är det lätt att dra slutsatsen att S har de mer avancerade funktionerna. Till att börja med har S en större 2. 5L motor som producerar 167hp medan jag har bara en 148hp 2. 0L motor. Motorn i S är kopplad med en 6-växlad manuell växellåda, medan jag har en 5-växlad manuell växellåda. En fördel med I 's mindre motor är den större körsträcka att den kan uppnå. 25mpg stad och 33mpg motorväg för I och 22mpg stad och 29mpg motorväg för S.

Bortsett från prestanda faktor, det finns också flera funktioner som S har över I. Den första skulle vara AFS. Stående för Adaptive Front Lighting System, möjliggör detta ljusen i Mazda3 S att vrida baserat på vägförhållanden och om bilen svänger eller inte, ger föraren en bättre bild av vägen framför och de dyrbara millisekunder för att reagera på något hinder på vägen. En annan säkerhetsfunktion som är standard i Mazda3 S men är ett alternativ för Mazda3 jag är sidokrockkuddar. Sidokrockkuddar lägga ytterligare ett lager av skydd som bör minska skadan tas från sidokollisioner.

Det finns också bekvämligheten och estetiska egenskaper som är standard i Mazda3 S. I stället för de 16 tums stålfälgar som du får på Mazda3 I Mazda3 S har 17 tums aluminiumfälgar. Aluminium är lättare än stål. Mazda3 S har också funktioner som regn sensing vindrutetorkare som automatiskt aktiverar vindrutetorkarna när vindrutan börjar bli blöt.Slutligen kommer Mazda3 S med avancerad Keyless Entry. Denna funktion gör det möjligt att låsa upp och driva fordonet utan att ta bort FOB ur fickan. Det skulle också låsa fordonet automatiskt när nyckeln, och dess bärare, flyttar ett visst avstånd bort från fordonet.

Sammanfattning:

1. Mazda3 S har en större motor än Mazda 3 I
2. Mazda3 S har en 6-växlad växellåda medan Mazda3 I har en 5-växlad växellåda
3. Mazda3 I blir bättre körsträcka än Mazda3 S
4. Mazda3 S har AFS, medan Mazda3 jag spelar 't
5. Sidokrockkuddar är standard med S, men inte med I
6. Mazda3 S har 17 tums fälgar medan Mazda3 I har stålfälgar
7. Mazda3 S har regn sensing vindrutetorkare medan Mazda3 jag 't