Skillnaden mellan GTI och GLIGTI vs. GLI

Knappast någonsin trott att köra på vägen, är GTI nu bekant känd för sin klass, liksom dess enkelhet. Ömt kallas som 'kanin' tidigare denna Volkswagen modell har aldrig misslyckats med att vinna hjärtan miljontals kunder. Med en mycket kraftfull motor och fantastiska bromsar, är GTI otroligt ekonomiskt. De allra första GTIs rockade marknaden 1983.

Den nuvarande GTI-modellen byggdes typiskt på den femte generationen golf plattform. Denna turboladdade bil har en mycket hög effekt (200hk), fyrcylindrig, högpresterande motor. Denna kombi bilmodell var typiskt tillverkad i Tyskland. Dess korta kroppslängd gör det också enkelt att driva igenom trafik.

Vid en jämförelse med halvkombi GTI är GLI en sexig Sedan. Denna mexikanska bilmodell byggdes med en Jetta chassi, och har en hel del sittplatser, liksom bagageutrymme. Därför är det väl känt för att vara en familjebil. Det 'är inte många alternativ för antalet dörrar, eftersom GLI bara kommer med fyra dörrar, till skillnad från GTI som har både tvådörrars och fyra dörrmodeller.

En av de viktigaste fördelarna med GLI över GTI, är att den har en bakre reflektor. Trots att hjulbas både GLI och GTI är densamma, är GLI kropp mycket längre än den för GTI. Även lastvolymen är mer för GLI kan kombi GTI lätt rymma stora vertikala saker. Dessutom, på grund GTI är mycket lättare än den GLI, tros det att vara den snabbare av de två.

Bortsett från dessa skillnader, dessa två bilmodeller är identiska när det gäller deras hjultyper, inne trim, xenonljus och 2. 0T motor, med turboladdare som skänker fantastisk hastighet och kontroll över kombi GTIs och GLI sedanbilar. Även om inte lika snabbt som den nuvarande bilmodeller, kan du hänga på dessa två modeller om du letar efter perfekt kontroll, bränsle prestanda och komfort för din familj under en lång utfärd.

För att sammanfatta, här finns några skillnader mellan GTI och GLI:1. I motsats till golf stil av GTI, har GLI bilmodell mer av Jetta stil.

2. GTI bilmodell är tysk, medan GLI bilmodell är mexikanska.

3. När det gäller lagring, har GTI en halvkombi, medan GLI har en stam.

4. Du kan hitta GTI 's med antingen en två eller fyra dörr konfiguration. Dock är GLI endast tillgänglig i en 4 dörr konfiguration.