Skillnaden mellan EK 4 och EK 9EK 4 vs EK 9

EK är i grunden ett chassi kod och de olika nummer 4 och 9 avser de olika modellerna. Även EK 4 och EK 9 kan se likadana ut, det finns skillnader mellan de två.

När man jämför de två chassit är EK 4 utrustad med en B16a DOHC VTEC motor och EK 9 levereras med en b16b DOHC VTEC motor. Tja, är en annan skillnad som kan ses att EK 9 kommer i en Type R emblem.

När man tittar på muttrarna som håller hjulen har EK 4 med fyra muttrar, medan EK 9 levereras med fem nötter.

Till skillnad från EK 4, EK 9 ståtar med en söm svetsade chassi och stela barer bakom stötfångarna. När man jämför de strumpor och fjädrar, kommer EK 9 med bättre chocker och fjädrar än EK 4. Vidare kommer med en differentialbroms och lättare vindrutan än EK4 EK 9. Där EK 9 levereras med en 22 mm bak ARB, kommer EK 4 med en 13 mm bak ARB.

När man jämför deras vikt, är EK 9 tyngre. När man talar om styrning, kommer med en bättre känsla av servostyrning än EK 9. körning, är jämnare jämfört med EK 4. Tja EK 9 EK 4, verkar EK 4 för att ge en tung känsla, och det kan rulla dåligt på hörnen i jämförelse med den EK 9. i EK 4, kan de bakre hjulen inte följer framhjulen.

Sammanfattning:

1. EK 4 är utrustad med en B16a DOHC VTEC motor, och EK 9 levereras med en b16b DOHC VTEC motor.2. EK 4 levereras med fyra muttrar, medan EK 9 levereras med fem nötter.

3. När man jämför strumpor och fjädrar, kommer EK 9 med bättre chocker och fjädrar än EK 4.

4. Om EK 9 levereras med en 22 mm bak ARB, kommer EK 4 med en 13 mm bak ARB.

5. Till skillnad från EK 4, EK 9 ståtar med en söm svetsade chassi och stela barer bakom stötfångarna.

6. När man talar om styrning, kommer EK 4 med en bättre känsla av servostyrning än EK 9.