Skillnaden mellan VY och VZVY vs. VZ

När du bor i Australien, och planerar att köpa en ny bil, kan du snubblar på en uppsjö av alternativ. Tyvärr, om du frågar folk om vilken bil märke eller modell att välja, kan deras svar blivit något partisk. Det kan vara på grund av konkurrensen mellan populära Race Track modeller som gör vissa biltillverkare sticker ut. En av dessa är Holden Company. Holden är faktiskt en speciell uppdelning av GM, särskilt verksamma i Australien. De tillverkade många bilar, och två av dem är Holden VZ och Holden VY Commodore-serien.

Främst är Holden VY en automatisk infördes i Australien i september 2002. Det är faktiskt den 12: e klass i Commodore-serien. Det lyckades modell VX. Dessutom har VY serien massor av sub bilmodeller som inkluderar Acclaim, Commodore Executive, S, och SS, bland andra. Dessa särskilda bilmodeller antingen komma som en 4-dörrars sedan typ eller en 5-dörrars vagn.

Även kallad Chevrolet Lumina, Holden VZ släpptes i augusti 2004 som nästa efterträdare (den 13: e serien) efter Holden VY. Till skillnad från VY, VZ Commodore 's under bilmodeller kommer antingen en 4-dörrars sedan eller en 4-dörrars kombi bara. Med samma layout och plattform som sin föregångare, VZ skiljer sig också i sina motorer. Dess V6-motor kan bara hålla så mycket som 3. 6 L, i motsats till den VY 's 3. 8 L av samma motorversionen. Sändningarna är också annorlunda. För VY, finns det tre, nämligen: A 4 växlad automatlåda, 5-växlad manuell, och slutligen, en 6-växlad manuell. I fallet med VZ, sina sändningar är 4 växlad automatlåda, 5-växlad automatisk och 6-växlad manuell typ.

I termer av bil dimensioner, de flesta eller alla av de Commodore VZ modeller är något kortare än de VY sub bil klasser, även om deras bredd är praktiskt taget samma. Den VY, tvärtom, verkar också längre, eftersom dess maximala höjd når 1,545 mm jämfört med VZ 's 1,527 mm.

Sammantaget Holden Commodore VY och VZ skiljer sig inom följande områden:1. VY är den tidigare bil-serien jämfört med VZ, som inleddes för två år efter.

2. vagn modeller av Commodore VY har 5 dörrar jämfört med vagnarna VZ, som bara har 4 dörrar.

3. På tal om V6-motor i antingen VY eller VZ, är det den senare som har en bedrövad bränsleförbrukning och gas kapacitet.