Skillnaden mellan Subaru Legacy och Honda AccordHonda Accord vs. Subaru Legacy

Vissa kanske tror att japanska bilar är helt enkelt kloner, oavsett vad badge dessa fordon bär C Honda, Toyota och Nissan är vad som kommer att tänka på C men det finns en japansk biltillverkare, Subaru för att vara exakt, som avvikande åsikt, och har distanserat sig från den i övrigt vanliga val genom att vara traditionellt unik i den meningen att de erbjuder all-wheel drivlina på sina fordon, samt en boxermotor under huven.

Men är detta fordon något bra? Frågan besvaras genom att jämföra Subaru 's populära Legacy modell perenna' Car of the Year 'vinnare, Honda Accord. Detta är bara passande eftersom båda tillhör samma kategori, och en är' king of the hill ' , medan den andra är utmanare till tronen.

Vi ägna särskild uppmärksamhet åt de ingångsnivå trim för båda varumärkena, som börjar med Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-4, parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda, som ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm. När det gäller tjänstevikt, är Accord LX ganska lätt trimma på 3230 pund., Då den sparsam motor en god bränsleekonomi rating 25 miles per gallon. Accord 's vikt stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60 alla-säsongen däck.

Accord erbjuds i tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L som erbjuder premiumfunktioner såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem, men entréplanet LX är tillräckligt bra på egen hand, med början på $ 21.765.Vi går vidare till arvet, som är Subaru 's äldsta namnskylten i USA ensamt. Efter fem generationer, sin image har varit helt omgjorda med helt ny design, förstorade dimensioner, plus dess vagn trim avbröts. Därför Subaru Legacy är nu bara presenteras som ett mellanstort familj sedanmodell som finns i 8 utföranden, som är följande: 2. 5i, 2. 5i Premium, 2. 5i Limited, 2. 5GT Premium, 2. 5GT Limited, 3. 6R, 3. 6R Premium, och top of the line C 3. 6R Limited.

Ta notera att siffrorna som motsvarar varje Subaru Legacy trim nivå, är en identifierare av motor implanteras under huven, vilket gör det enkelt för köpare att välja vilken motor som passar deras behov. Däremot kan basen Legacy 2. 5i modell redan vara tillräckligt för de flesta, eftersom den är utrustad med en kapabel 2. 5-liters, boxermotor fyrcylindrig motor (alias Boxer), som producerar 170 hästkrafter vid 5600rpm. Det uppnår en bränsleeffektivitet betyget 22mpg, trots att tippa vågen på 3270lbs. En 6-växlad manuell växellåda med överväxel växellåda är standard, även om en variabel hastighet automatisk växellåda med överväxel är tillvalsutrustning, om än för en extra avgift.

The Legacy 2. 5i också kommer väl utrustade med luftkonditionering, en tilt-teleskopisk ratt, en elektronisk parkeringsbroms och en CD-stereo med en extra ljudutgång. Standard säkerhetsfunktioner inkluderar ABS med bromsassistans på ventilerade skivbromsar, front- och sidokrockkuddar, och en 4-hjulsdrift systemet med köttig 225/60 stora däck, insvept i 16-tums fälgar.