Skillnaden mellan cj5 och CJ7Cj5 vs CJ7

Det har varit en hel del spekulationer över hela internet när det gäller att definiera skillnaden mellan cj5 och CJ7. Några av skillnaderna hamna mer av en personlig åsikt, liksom, är att en 'bättre'. Dessa yttranden är faktiskt försöker att hänvisa till stabilitet, kraft, körkänsla, och andra praktiska tillämpningar.

Den CJ7 är i själva verket större än cj5. Den kortare cj5 var även expanderas en gång, växer från hjulbasen ungefär 2 ?? inches, 1972. Detta ger hjulbas mätning av cj5 till 83 ?? inches.

Den cj5 också aldrig tillverkas med automatisk växellåda, men kom kroniskt standard med manuell växellåda. Emellertid är det möjligt att hitta hem omarbetad modeller vilka har swopped deras manuell växellåda för automatisk. Det är fortfarande ganska svårt att hitta något av dessa på marknaden. Om du behöver en automatisk, du 'åter kommer att hitta mer framgång med CJ7.

År 1983 CJ7 uppgraderades till att omfatta widetrac axlar, ett alternativ som aldrig gjordes på sin mindre motsvarighet. Således kan du enkelt finna att det är så stor skillnad som 10 inches mellan cj5 och CJ7.

Alla CJs är bundna till slut rost, även om vissa hävdar att 7 't rost så snabbt som 5, det finns många olika faktorer som kan göra det sant eller falskt när badkaret börjar så småningom att ge efter för det onda av rost,. många CJ entusiaster inte bry sig om ersättning för hela paketet, men bara utbyte av badkaret. Eftersom CJ7 är en lättare hitta och en lättare SWOP, många har migrerat mot 7, för att hålla den på obestämd tid.

Den cj5 har också en naturligt mindre öppningen för dörren, och mindre totala utrymme lagring. Denna skillnad spelar 't nödvändigtvis göra 7 ett bättre val, är det bara beror på vad du faktiskt önskar för kroppen och dess förmågor.För det mesta, du 'kommer att kunna förlita sig på skillnaden i mätningarna som tillhandahålls, även om det finns alltid undantag som finns på marknaden. Den cj5 erbjuder en hjulbas på 83 inches, en längd av 139 inches, och en bredd av 69 inches. CJ 7 kommer i allmänhet överensstämmer med en hjulbas på 93 inches, en längd och bredd av 149 inches och 69 inches respektive och en högre grad av popularitet på dagens 'marknad.

Sammanfattning:

1. CJ7 är större övergripande.

2. CJ7 är lättare att hitta på marknaden.

3. CJ7 erbjuder manuella och automatiska växellådor.