Skillnaden mellan Honda Accord och Scion tCHonda Accord vs Scion tC

Toyota Motors, världens 'största biltillverkare, tar på alla konkurrenter som tävlar för sin höga plats. De gjorde även ännu en Automotive Division syftar till att locka mer ungdomlig köpare, och att föregripa tävlingen. Så förutom sitt lyxvarumärke Lexus, Toyota har skapat Scion varumärket att fokusera främst på den nordamerikanska marknaden.

En av de bästsäljare från Scion varumärket kallas tC (touring coupe), en kompakt 2-dörrars sport Coupe baserad på Toyota Avensis-plattformen. Det är i fokus för denna jämförelse, tillsammans med den världsberömda huvudfåran sedan riktmärke, Honda Accord. I alla frågor om rättvisa, börjar vi med nybörjare, och se vad den har att erbjuda.

Scion tC börjar vid ett grundpris på bara $ 17.000, och för detta får du en 2. 4L inline-fyra motor parat med en 5-växlad manuell växellåda, som kan uppnå maximalt 161hp på bara 6000 rpm, levereras till framhjul. Med en vikt på bara 2932lbs., Och bära låg profil 215/45 gummin på 17-tums fälgar, är Scion tC riktigt sportig och rolig att köra, men du 'll har att titta på din drivmetod med den här bilen, för det kan bara gå till 23 miles per gallon.

Några vanliga funktioner på den här bilen inkluderar fyrhjulig låsningsfria skivbromsar, krockkuddar och bromshjälp. Eftersom Scion 'moderbolag har ett rykte om att bygga tillförlitliga och hållbara bilar, samma sak gäller för den här bilen.

Nästa upp är basen Honda Accord LX, med en 2. 4L inline-fyra motor som ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm, och är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. Bland de vanliga säkerhetsfunktioner det inkluderar 4-hjuls ABS strömbromsassistans på ventilerade skivbromsar, massor av krockkuddar och ett utmärkt krocktest betyg.När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX ut något tyngre jämfört med tC coupe, vid 3230 pund., Och stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck. Honda 's föreslagna priset för instegsmodellen börjar på $ 21.765.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder förstklassiga funktioner såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Men Scion tC inte vara sämre, även om det finns bara två trims, nämligen Sports Coupe 5-Spd MT och Sports Coupe 4-Spd AT. Den är värd en rad standardfunktioner och några prisvärda alternativ som skulle göra Honda kör för sina pengar. Detta Zippy sportbil har en ganska lång lista med standardfunktioner, såsom luftkonditionering, split-vikning-och-fällbara baksäten, fjärrstyrning, full effekt tillbehör med en knapptryckning elektriska fönsterhissar, en dubbel-rutan taklucka, farthållare , ratt monterad ljud kontroller, och en premie ljudsystem med både en AUX-jack och en särskild iPod-gränssnitt.