Skillnaden mellan Hyundai Sonata och Honda AccordHonda Accord vs. Hyundai Sonata

Det har varit så mycket avancemang i världen av fordonsteknik, att det inte har funnits någon entydig 'leader of the pack' för en mycket lång tid, och det är uppenbart i medelstora sedan marknaden, som anses som familjen sedan segment. Under årtionden har bara ett namn har lording över sin klass, och det är Honda Accord. Pretenders och utmanare har kommit och gått, men Honda Accord fortfarande håller höja ribban. Den här gången tar vi en titt om böljande Hyundai Sonata kan hålla jämna steg med ledaren i flocken. Som en fråga om rent spel, tar vi en titt på varje bil 's instegsmodeller.

Vi börjar med basmodellen, Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-4, som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, och är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. Tillverkaren 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Basmodellen, Hyundai Sonata, å andra sidan börjar på bara $ 18.700, och för detta får du ett fordon av bra värde. En standard 2. 4L inline-4, med en 16-ventilsmotor, driver bilen, som ger ut en blygsam 175hp vid 6000 rpm. Tjugofem miles per gallon är effektiviteten förmågan av denna modell bränsle, och en 5-växlad manuell växellåda med överväxel är standard, även om det finns en möjlighet att välja en 5-växlad automatlåda med överväxel.

Båda bilarna har fyra hjul ABS på ventilerade skivbromsar. Båda är framhjulsdriven, med 16-tums lättmetallfälgar, insvept i 215/60-runt-däck. När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX i en något trimmer 3230 pund., Jämfört med Sonata, som väger in på 3292 pund. med manuell växellåda, och toppar vid 3327 pund. Om du väljer den automatiska växellådan.Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för instegsmodeller. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder förstklassiga funktioner såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Sonata, å andra sidan, finns i 5 trim, som omfattar basen GLS, SE och SE V6, och den begränsade och den begränsade V6, som i praktiken erbjuder alla bekvämligheter dess motsvarighet här har att erbjuda, med en jämn mindre prislapp. Med kännedom om detta faktum gör att välja den bästa värderas bilen lite av en huvudvärk, så låt 's smala allt ner till bara en fråga livets goda åt sidan, vad en har att andra inte svaret.? Den Honda Accord har en stor erfarenhet.