Skillnaden mellan Honda Accord och Skoda SuperbHonda Accord vs. Skoda Superb

I bilvärlden är lysande marknadsföringsstrategi och utmärkt fordonsteknik vad som händer varumärken till toppen av högen, oavsett hur stor eller liten är bilföretaget. Detta är så tydligt i hett omtvistade medelstora sedan marknaden, där det finns helt enkelt så många Pretenders, utmanare, och vem-är-du 's Gunning för media och marknads uppmärksamhet. Några lyckas, de flesta andra misslyckas.

Så, vad tror du kommer att hända när en virtuell okänd, såsom en Skoda Superb, går upp mot ett välkänt varumärke, som Honda Accord? Kommer det att finnas en upprörd av underdog? Tja, låt 's ta reda på genom att ställa varje märke' s modeller ingångsnivå mot varandra.

Låt 's börja med Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-fyra motor parat sig till en 5-växlad manuell växellåda växellåda, som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon , för både stad och landsvägskörning. den Accord erbjuder också fyra hjul ABS på ventilerade skivbromsar, som en primär standard säkerhetsfunktion. när det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX i en något trimmer 3230lbs., med stöd av 16- tums lättmetallfälgar insvept i 215/60 All-säsongen däck. Allt detta och lite mer, kan du få starta från $ 21.765.

Samtidigt startar Skoda Superb på runt $ 25.708, mer eller mindre beroende på den aktuella valutakursförändringar. För det priset får du en sparsam 1. 4L inline-4-motor, som kan gå för 27 miles på en gallon bränsle. Emellertid har det en ganska svag effekt, med bara 125hp vid 5000rpm, levereras till framhjulen genom en 6-växlad manuell växellåda. Fasta skivbromsar på alla fyra hörnen är standard, liksom en antiblockeringssystem, och fett 205/55 stora däck på 16-tums fälgar, håller 3267lbs. ramen hos Superb på asfalten.Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Skoda Superb, å andra sidan, har två karossutformningar finns i vagn och sedan, och fyra olika utföranden, som är: Basen S, den uppgraderade SE, rik elegans serien, och ultrasparGreenLine. Det 'är också ett dussin motorkonfigurationer att välja mellan för varje trim nivå, med totalt fem bensinmotorer, som börjar med 1. 4L inline-4 upp till den översta änden 3. 5L V6, och ytterligare sju 2. 0L turbo dieselmotorer, med varierande grad av hästkrafter. den Green trim har bara en motor, som är sparsam 1. 9L TDI som kan nå upp till 55. 4mpg.