Skillnaden mellan Honda Accord och Toyota PriusHonda Accord vs Toyota Prius

Toyota Motors har varit känt för att gå utanför marknaden 'förväntningar på att utveckla ett praktiskt, prisvärt och väl, futuristiska bilar. The senare uppenbart när de producerade vägen pågående hybridbil, kallad Prius, i en tid när alla andra var fortfarande utforma en ekologiskt livskraftig motor, för att sätta i sina bilar som ett alternativ till den konventionella fossilbränsledrivna motorn.

Dock är Prius allt om ämnet, och ingen stil? Jo, för att ta reda på, vi matchas upp mot en av de förebilder inom fordonsindustrin, Honda Accord. För att göra det rättvist för bensin-elhybrid Prius, tog vi bara en titt på varje varumärke 's basmodeller, börjar med Honda Accord LX.

Accord LX har en 2. 4L inline-4, som är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda och ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm, levereras via framhjulen. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. När det gäller tjänstevikt, Accord LX väger lite tyngre än Prius, vid 3230 pund., Och denna heft stöds av 16-tums lättmetallfälgar, insvept i 215/60-runt-däck. Honda 's föreslagna priset börjar detaljhandel på $ 21.765.

Om du känner att du vill ha mer inredning för din Accord, då du definitivt måste gå upp olika utföranden. Det är där det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftig och dyrare, men det borde vara värt det. Accord erbjuds i tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.Samtidigt Toyota Prius, som är en fyra-dörrars halvkombi, är lite mindre än Accord, men det rymmer fem personer, och finns i 4 trim, som sträcker sig från Prius II till Prius V, varav alla är utrustade med en standard 1. 8L inline-fyra motor, med två elmotorer och en särskild planethjulväxeln, vilket i praktiken blir en hastighet variabel automatisk växellåda. Men don 't vara lurad, för trots att Prius är en hybrid, kan det ändå uppnå 134hp vid 5200 rpm, och kan vara klämmig på twisty vägar tack vare en ljus ram, väger bara 3042lbs., Och rida på 195/65 spec däck med 15-tums fälgar. kostar $ 22.400, kan Prius kostar lite mer än Accord, men bara fundera på 50 miles per gallon du får ut av Prius.

Standardsäkerhetsfunktioner för både bilar omfattar en mängd krockkuddar, 4-hjuls ABS, och fasta skivbromsar på alla fyra hjulen på bilen, bara för att nämna några. Man måste komma ihåg dock att alla dessa uppgifter är bara siffror och specifikationer, vilket innebär att det inte finns något som verkligen kommer att jämföra faktiskt kör en av dessa bilar.

Nu för Prius 'poäng inom följande områden:. Enastående bränsleekonomi, nästan obefintliga utsläpp, halvkombi nytto, kompromisslös körning och accelerationsegenskaper, trots att det är en hybrid, och ett rimligt pris It' s enda nackdelen kan vara framtiden reparationer och del ersättare, som kan vara ganska dyra, på grund av det faktum att Prius är inte vilket konventionellt fordon.