Skillnaden mellan BHP och PSBHP vs PS

Det finns ett antal sätt för att mäta den kraft som kan genereras av en mekanisk anordning som en bil. De mest populära är broms hästkrafter eller BHP, som är en mätmetod för fordon utan påhäng sätts genom att ansluta enheter som växellådan och transmissionssystem. I jämförelse, är PS en enhet för effekt på tyska. Även PS är mycket populär i Tyskland och i Europa, är det sällan sett någon annanstans.

Det finns ett antal sätt att få hästkrafter i en motor med hjälp av ett antal enheter som De Prony bromsen. Men i dag är den vanligaste sättet att mäta broms hästkrafter i ett fordon med hjälp av en dynamometer. En dynamometer är mer exakt och dess automatiska funktion gör det mycket mer bekvämt för en mätning.

Det är värt att notera att hästkrafter och PS är inte nödvändigtvis identiska när det gäller värden som det finns en diskrepans i värde för varje enhet. En hästkraft motsvarar 746 watt medan en PS är endast 735 watt. När du jämför PS till BHP, får du en koefficient på ungefär 0,98

BHP blir alltmer mer populärt runt om i världen som vi börjar att anpassa standardiserade enheter för att mäta saker. Även PS är fortfarande något populärt i vissa delar av Europa är det inte längre en lagstadgad enhet och är till stor del betraktas som föråldrad. Trots att anses föråldrad, är det fortfarande används i reklam som en hel del människor är fortfarande bekant med begreppet.

Oavsett vilken enhet används för att mäta uteffekten från ett fordon, bör det ändå ge dig en adekvat uppfattning om utförandet av nämnda fordon. I de flesta fall bör du inte oroa dig mycket som du förmodligen skulle få värden med enheter kända för dig. Om du är i ett främmande plats och den enhet som används är inte den du är bekant med, ska du bara komma ihåg att du bara behöver multiplicera PS värdet med 0,98 för att få BHP eller dela BHP med 0,98 för att få PS värde .Sammanfattning:

1. BHP är ett sätt att mäta mekanisk kraft medan PS är en standardenhet för mekanisk kraft i Tyskland

2. En enhet PS motsvarar 0,98 hästkrafter