Skillnaden mellan Honda Civic och SupraHonda Civic vs Supra

Människor, särskilt bland män, har en stor fascination med bilar. Vi kan 't skylla oss själva. Bilar är bara fantastiska skapelser av teknik.

Civic och Supra är två ikoniska sportbilar. Låt 's ta en närmare titt på dessa två enorma bitar av maskiner.

Civic är en kompakt bil utvecklat och skapat av Honda Motor Company. Det är desto mer populär linje av bilar från denna japanska företag. Det var i juli 1972 då Civic infördes. Då var det en coupé med två dörrar, som omedelbart följdes, två månader senare, med en 3-dörrars halvkombi.

De första modellerna av Civic var helt grundläggande. Outfits var inget särskilt, såsom en värmare, AM-radio, 2-hastighet vindrutetorkare, målade stålfälgar, och skumfyllda plastfälgar. Men eftersom tiden gick, har linjen utvecklats till en mycket mer exklusiva bil med lyxiga och tekniskt avancerade funktioner. Tidiga modeller skryta ett rykte om bränsleeffektivitet, tillförlitlighet och miljövänlighet. Dess utveckling födde en bil enormt sportighet och prestanda.

Civic var smart åter badged för utländska marknader. Honda modeller som Ballade och Domani / Acura EL åter badged modeller av Civic. Honda såg att plattformen var effektiv, både i design och perspektiv, och de gjorde det grunden för andra fordon, såsom CR-V kompakt SUV, CR-X Delsol Targa cabriolet, och CR-X sport kompakt.

Civic har alltid varit populärt i Kanada. Det var nationen 's bäst säljande bil i elva raka år. På grund av sin erkända bränsleeffektivitet, ersatte den Ford F-serien att bli den mest eftertraktade fordon i USA. Det var dock bara för en stund vid tidpunkten när ekonomin var svag och gaspriserna var skyhöga.

För närvarande är den Civic i sin åtta generation, och har fortsatt att förbättras baserat på marknadens krav.

Supra, å andra sidan, var en annan skapelse av en japansk bil företag, men den här gången var det från Toyota Motor Company. Produktionen av Supra startades 1979, och slutligen avslutades 2002. Först Toyota Supra var en härledning av Celica, men det var lite större, både i längd och bredd. Supra var under Celica modellen som det var även föregås av den senare namn. Det var 1986 som Supra blev en modell av sin egen, eftersom det inte längre var Celica-baserade. Supra prefixet Celica hade äntligen kommit till ett slut.Generationer av Supra bilar beskrivs som Mark I, Mark II, och upp till Mark IV. Slutproduktion var under 2002, men det finns en ryktas återupplivande av Toyota Supra C möjligt Mark V. Alla Supra generationer besitter en inline sex-cylindrig motor, och har också liknande inredning. Det var innan det nya millenniet (1999) att Supra inte längre såldes i USA, och så småningom, 2002, Toyota hade äntligen slutat sin produktion av bilen.

Sammanfattning:

1. Civic och Supra är japanska tillverkade bilar, men de är utvecklade och tillverkade av olika företag '' Honda och Toyota respektive.

2. Civic infördes 1972, och sju år senare, följt Supra kostym.

3. Supra först härrör från en annan Toyota modell, Celica, och så småningom blev en separat modell av sin egen.

4. Den ursprungliga Civic bil var mycket grundläggande. Det utvecklades till en exklusiv bil, som blev mycket populär som det var åter badged, och blev en plattform grund för andra modeller företaget.

5. Civic är fortfarande i produktion, medan Supra har dragit pluggen 2002.