Skillnaden mellan Ford Mondeo och Honda AccordHonda Accord vs. Ford Mondeo

Ford Motors har varit i bilbranschen under en lång tid, och de har gjort sin del av stora och inte så stora fordon, med några som har blivit globala ikoner. När japanerna presenterade sina egna versioner av vad en bil bör vara amerikanerna plötsligt såg hård konkurrens som de nog 't skaka av. Dessa utländska bilar var mycket billigare, praktisk, pålitlig, och bäst av allt, ekonomiskt.

En av dessa japanska bilar, som upprätthålls ett fäste på amerikansk mark i årtionden, var Honda Accord. Väl utformad och exemplarisk byggkvalitet, blev det riktmärke bil, speciellt i medelstora sedanmodell kategori. Nu när konkurrenterna äntligen har börjat komma ikapp, vi 'll se hur Ford' nya posten, Mondeo sedan matchar upp till 'King of the Hill'.

Vi börjar med basen modell av Honda Accord LX, som har en 2. 4L inline-fyra motor som är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda och ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm levereras till framhjulen. Denna sparsam motor har en bränsleekonomi rating 25 miles per gallon för både stad och landsvägskörning, och för bara $ 21.765, får du inte bara en pålitlig bil, men en praktisk samt.

Samtidigt startar Ford Mondeo 's prislapp på $ 28.695, och fortsätter till drygt $ 30.000, beroende på trim nivå, och för basmodellen Edge, du får en 2. 0L inline-fyra motor med en 6-växlad manuell växellåda, kallar det ut 140hp vid 4000rpm till framhjulen. Även om det är underpowered jämfört med Accord LX, är avvägningen att du får lite över 36 miles för varje liter bränsle som du pumpar in i tanken.Båda dessa bilar har fyra hjul ABS på ventilerade skivbromsar, men de skiljer sig i fråga om tjänstevikten, eftersom Accord LX kommer ut i en något trimmer 3230 pund., Med stöd av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60 All säsongen däck, medan Ford Mondeo väger in något mer på 3265lbs., klädd i storlek 235/45 däck på 17-tums fälgar.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder förstklassiga funktioner såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Samtidigt är Ford Mondeo finns i tre karossutformningar (sedan, vagn och kombi), en mängd bensin- och dieselmotorer, och upp till 8 trim, nämligen: Edge, Zetec, ECOnetic, Ghia, titan, titan Eco, Titanium X och top of the line Titanium X Sport. Några av de funktioner som finns på någon av dessa trim som inte finns i Accord, innehåller följande: Electronic Stability Program (ESP), Capless tankning, Thatcham kategori 1 larm, Quickclear uppvärmd vindruta, strålkastare artighet dröjsmål Ford 's Intel gent Protection System inklusive förare 's knäkrockkudde, och avancerade Bluetooth med röststyrningssystem.