Skillnaden mellan GT2 och GT3GT2 vs GT3

Porsche är väl kända bilar, och deras GT-bilar är de betraktas som deras top of the line modeller. Dessa GT-bilar är vanligast att homologate tillverkaren 's tävlingsbilar.

Porsche GT modeller som tillverkas orsaka stor uppståndelse från många prestandaorienterade individer, särskilt, Porsche älskare. Modellerna GT2 och GT3 har gjort en hel division, eftersom människor ofta skulle diskutera vilken av de två är bättre modell. GT2 och GT3 är något annat, eftersom de är ganska särskiljande från de vanliga 911 bilar. Deras kroppsarbete, bromsar, fjädring, motorer och övergripande teknik, är annorlunda.

Det finns faktiskt en uppgraderad version av GT3 bil, särskilt i geometri och suspensioner, som kallas GT3RS, och det är grunden för GT3RSR. Lägg till att mixen och du har ökat förvirringen, åtminstone när det gäller vilka en till fantasi. Men nu, låt 's bara försöka differentiera GT2 och GT3.

Först av allt, är GT2 modell turboladdade, medan GT3 modellen normalt aspireras. Men båda dessa bilar är likartade, eller baserat på 911 Turbo 's motorblock, som är i sin tur, som härrör från GT1. De motorblock som används i resten av sortimentet är annorlunda.

GT3 fick sitt namn efter en klass i FIA GT. Modellen var faktiskt avsedda för detta ändamål. GT2, å andra sidan, inte används som underlag för någon typ av racerbil.

Den första och tidigaste versionen av GT2 utvecklades under 1994. Det var 993-versionen av 'Carrera'. 1999 var året då den första GT3 dykt upp, och det var den 996-versionen. GT3 var den första högpresterande version av den vattenkylda typen av Porsche 911.

Tydligen var namngivning baseras på vilken klass bilen inpassad i. Det började redan i en tid präglad av GT1s, och anpassas till införandet av nyare modeller. Men i själva verket, om det fanns en tävling anpassning för GT2, det skulle lämpligen placeras i den aktuella GT1 klassen. Det var i själva verket GT3RSR som deltar i GT2-klassen.Noterbart är GT2 och GT3 är två av de fyra kategorierna av FIA GT tävlingsbilar, tillsammans med GT1 och GT4. GT2 var tidigare känt som N-GT, och GT3 var den senaste versionen som skall införas.

Sammanfattning:

1. GT2 är turboladdad, medan GT3 normalt aspire.

2. GT3 användes som grund för GT3 klass bil, medan GT2 inte för närvarande används som grund för alla typer av racing bil.

3. Den första GT2 infördes 1994, och GT3 inleddes 1999.

4. Om det fanns en tävling anpassning för GT2, skulle det lämpligen placeras i den aktuella GT1 klassen.