Skillnaden mellan Honda Accord och Opel InsigniaHonda Accord vs. Opel Insignia

Vad gör tyska biltillverkare har som skiljer deras fordon från alla andra? Det 'är den känsla av lyx, utmärkt bygga och åkkomfort, och många gånger, en rejäl prislapp. Alla dessa egenskaper är ganska motsatsen till japanska tillverkade bilar. Praktiska, tillförlitlighet och ekonomiska är de ord som kommer att tänka på, men är att allt som finns att dessa fordon, med tanke på att jämförelse Honda Accord sedan redan har blivit en västerländsk varumärke för årtionden Låt 's ta reda på genom att jämföra två vanliga märken:? en europeisk Opel Insignia och en japansk Honda Accord, kommer ända fram!

Först ska vi bryta ner varje fordon 's uppgifter börjar med basen Honda Accord LX. Den har en 2. 4L inline-4 som är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda och ger 177 hästkrafter vid 6,500rpm. Denna sparsam motor en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stads- och landsvägskörning. tillverkaren 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Det erbjuder 4-hjuls ABS på ventilerade skivbromsar. När det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX i en något trimmer 3230 pund., Med stöd av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck.

Basmodellen av Opel Insignia Essentia, å andra sidan, börjar med en prislapp på $ 32.126, och för att du får en framhjulsdriven bil, med en 1. 8L inline-4 ECOTEC motor kopplad till en 6-växlad manuell växellåda, som kan peka ut högst 115hp vid 5600rpm. Opel 'nya motorn kan leverera en mycket bränslesnåla 28mpg, trots att bilen är en rejäl 3314 pund. Denna vikt vilar på 16 stålfälgar med 215/60 storlek radialdäck.Nu, standardutrustning för instegs Essentia modellen har följande: 4-hjuls ABS med ventilerade skivbromsar; front, sido- och fönsterkrockkuddar; Isofix förankring på alla tre baksäten; luftkonditionering; stereoanläggning cd; makt speglar; 60/40 fällbara baksätet; färddator; makt justerbart förar 'sätet och främre och bakre lokala lampor, liksom ESP och antispinn.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa data är för instegsmodeller bara, för både biltillverkare och det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

När det gäller Opel Insignia finns två kropps versioner för marknads sedan, halvkombi eller stationsvagn, och fyra trim varianter, nämligen Essentia, Edition, Sport och Cosmo. Det kommer också med ett brett utbud av sju motorer: fyra bensinmotorer från en 1. 8L 4-cylindrig 115hp enheten till en 2. 8L V6 med 260hp; och tre nya direktinjektions dieslar, som presenterar en förskjutning av 2. 0 liter, och har utgångar som spänner från 110 till 160hp. Även om det är den höga prestanda Insignia OPC, med sin turboladdade V6-motor, vi 'll spara den för varandra jämförelsetest.