Skillnaden mellan Overdrive och DriveOverdrive vs Drive

Overdrive och driv avser drivlinan och överföring av en bil. I dagens 's bilar, overdrive och driv alternativ finns i både manuell och automatisk växellåda. I enkla ord, kan överväxel sägas vara högre växel och drivorgan lägre växlar.

I allmänhet den översta Gar kallas som överväxel. Drive hänvisar till ett annat redskap som kommer strax under högsta växeln. Enhet, som kommer i ett högt vridmoment, kan också kallas en 12:59 ranson, medan överväxel kan kallas 0,66 översta förhållande. Medan enheten arbetar med en högre varvtal, overdrive arbetar vid en låga varvtal.

När man jämför spinning av hjulen och motorn, bilarna sväng vid den exakta hastighet som den hos motorn i enheter. Å andra sidan, kommer hjulen hos fordonet vända mer än spinning av motorn i överväxeln.

När man talar om hastighet, drivorgan kommer i en långsam takt där som overdrive medel kommer i hög hastighet. Drive betyder mer makt och mer gas. Å andra sidan, överväxel innebär mindre effekt och mindre gas. När man talar om bränsleekonomi, har overdrive en ytterligare fördel med den i enheten. Jämfört med köra, överväxel har en tystare drift.Samtidigt reser på vägarna, är det bättre att satsa på överväxel för bränsleekonomi och en tystare gång. Men om du går uppför en backe eller bogsering något, är enhet det bästa alternativet eftersom de använder kraftväxlar. Å andra sidan, är överväxel inte en makt växel.

När du reser i staden, är enheten den bästa och när vägarna, overdrive kommer vara det bästa alternativet.

Sammanfattning
1. Top gar kallas som överväxel. Drive hänvisar till ett annat redskap som kommer strax under högsta växeln.
2. Medan enheten arbetar med en högre varvtal, overdrive arbetar vid en låga varvtal.
3. Kör innebär att gå i långsam takt där som overdrive medel kommer i hög hastighet.
4. Kör betyder mer makt och mer gas. Å andra sidan, överväxel innebär mindre effekt och mindre gas.
5. Vid jämförelse att köra, överväxel har en tystare drift.
6. När du reser i staden, är enheten den bästa och när på vägar, överväxel kommer vara det bästa alternativet.