Skillnaden mellan SUV och SedanSUV vs Sedan

Bilar är transport utformad med fyra hjul och är avsedda att transportera passagerare. Det första fordonet eller bilen var en vagn med en pedal. Det följdes av den ångdrivna bil i slutet av 18-talet och början av 19-talet.
Den första förbränningsdriven bil introducerades i slutet av 19-talet, och har sedan dess utvecklats till bensinförbränningsmotorer driven bil i dag. Bilar kommer också i flera typer och designs beroende på deras tillverkare.
Den sedan är den vanligaste kropp design av bilar. Den har tre separata fack för passagerare, last och motor. Passagerarutrymmet har två stolsrader med lastutrymmet belägen vid den bakre änden och motorn vid den främre änden.
Det har låg markfrigång och har vanligtvis fyra dörrar, men det finns även modeller med två dörrar. Det har också fasta fönsterramar, och alla sedaner är helt täckta bilar.

Sedaner kommer i flera typer, nämligen:

notchback
fastback
Tvådörrars
Hardtop
Kombi
kördEn sport utility vehicle (SUV), å andra sidan, är ett fordon som är utformad som en kombi, men med chassit av en lätt lastbil. Det kan eller inte kan ha fyrhjulsdrift som gör att den kan användas på eller off-road. Det har de kombinerade egenskaperna hos en pickup, en minibuss och en stor sedan.
Det är också känt som 44, 4WD, eller genom sitt varumärke som Jeep eller Land Rover. Även fyrhjulsdrivna SUV kan användas off-road, de används oftast på asfalterade vägar. De är dyra att underhålla på grund av deras storlek och vikt som gör dem konsumera mer bränsle.
SUV har en motorrummet och en kombinerad passagerar- och bagageutrymmet med tre stolsrader. De har hög markfrigång och en upprätt boxy organ som ger dem en hög tyngdpunkt.

Sammanfattning:

1. En sedan är en typ av bil som har fyra hjul, fyra dörrar och en låg markfrigång medan en sports utility vehicle (SUV) är en typ av bil som också har fyra hjul och fyra dörrar men har en hög markfrigång.
2. Sedan är den vanligaste typen av bil, och det har funnits på marknaden sedan början av 20-talet medan SUV är en mycket populär typ av bil som har funnits sedan 1930-talet.
3. Sedaner har tre avdelningar; motorrummet belägen vid den främre änden, lastutrymmet på den bakre änden, och kupén medan SUV har två avdelningar; motorrummet och en kombinerad passagerar- och bagageutrymmet.
4. Sedaner har två sätesrader medan SUV har tre rader med lastutrymmet ligger direkt bakom den tredje sätesraden.
5. Sedan är mindre och är mer bränsleeffektiva när en SUV är större och förbrukar mer bränsle.