Skillnaden mellan Honda Accord och Citroen C5Honda Accord vs. Citroen C5

Fransmännen är känd som den bästa i världen för sin fina viner och god mat, men inte så mycket för sina bilar. Japanerna, å andra sidan, är kända inte bara för sin teknik och exotiska raw food, men för tillförlitliga bilar som de tillhandahåller till massorna också. Således skulle det vara någon överraskning att den japanska bilen anses vara den måttstock, så att säga, för resten av bilvärlden när det gäller fordonsteknik. Här grop vi Citroen C5, en känd franskt märke av bil, mot en av Japan 'är välkända varumärken C Honda Accord.

Citroen C5, finns främst i Storbritannien, är den senaste franska försöket att infiltrera hett omtvistade medelstora sedan marknaden. Det har varit en ganska överraskande hit, med tanke på rykte den franska har när det gäller fordonsavdelningen. Nu anses det rimligt att jämföra Citroen C5 mot Honda Accord, och det med rätta, eftersom det anses vara dörrvakt i medelstora sedan kategori.

För att hålla det ännu, kommer vi att jämföra de basmodeller för varje varumärke, som börjar med Honda Accord LX. Denna ingångsnivå Accord har en 2. 4L inline-4, som levererar 177 hästkrafter genom framhjulen på 6,500rpm. Motorn är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda, och det har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för både stad och landsvägskörning. Tillverkaren 's föreslagna priset för denna modell börjar på $ 21.765.

Den bakhjulsdrift, Citroen C5, å andra sidan, erbjuder en 2. 0 HDi inline-4 turbo dieselmotor som ger ut en blygsam 160hp vid 4000rpm, genom en 6-växlad manuell växellåda. Även kostar en brant $ 28.560, kommer köparna att bli förvånad över att veta att den här bilen har en 38. 2 mpg genomsnitt, vilket gör för att spara pengar vid pumpen.Båda bilarna har fyra hjul ABS på ventilerade skivbromsar som standard, men när det gäller tjänstevikt, kommer Accord LX ut i en något trimmer 3230 pund., Med stöd av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60 All säsongen däck. Citroen C5 väger in på 3353lbs., Iklädd något bredare 225/60 stora däck på 16-tums lättmetallfälgar.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.

Samtidigt är Citroen C5 erbjuds som en 4-dörrars sedan eller en 5-dörrars vagn, och har sex motorer tillgängliga C varav två är bensin och fyra är dieslar. Den 2. 0HDi är standardmotorn, och en 208hp V6 diesel är den högsta trim. Eftersom Citroen är en europeisk bil, är det säkert att säga att de presenterade bekvämligheter, är upp till nivå med föregångare på marknaden.