Skillnaden mellan Sedan och KombiSedan vs Kombi

För standard- och små- och medelstora bilar, hatchbacks blir ett mycket populärt alternativ. Många människor undrar vilket som ska välja och vilka är de faktiska skillnaderna mellan de två. Den största skillnaden mellan en sedan och kombi i hur bagageutrymmet fördelas. Med en sedan, är stammen fördelas bort från passagerarkabinen. Med en halvkombi, finns det ingen trunk per se. En kombi har utrymme bakom den bakre passagerarsätet som är tillgänglig genom en bakre dörr eller ett fönster; ofta till som en 'lucka', 'lyftport', eller någon annan term.

Det är lätt att skilja mellan en sedan och en halvkombi som halvkombi är kortare. Förlusten i längd är koncentrerad i ryggen som frånvaro av stammen innebär att den bakre delen av halvkombi är typiskt en fot närmare bakhjulet än med en sedan.

Som sedan är längre, har det också en betydligt större bagageutrymme där du kan lagra dina tillhörigheter. Även om en kombi 's lagringsutrymme i den bakre är inte lika stor som sedan' s, är det tillräckligt för de flesta användningsområden som bär en uppsättning golfklubbor eller få mat.

Den största fördelen med halvkombi designen är den flexibilitet som när du viker baksätet. Detta skapar en mycket större lagringsutrymme, ännu större än en sedan 's bålen, på bekostnad av den bakre sittgrupp. Detta är bra för dragande saker som vann' t passar i en sedan. Ett bra exempel skulle vara möbler som stolar, soffbord, och liknande. Några av dem kan passa i bakluckan på en sedan men vann 't låta locket för att stänga.Valet mellan en sedan och en kombi allt kokar ner till företräde, oavsett vilken du är mer bekväm med. De upplevda fördelar och nackdelar avbryta bara ut varandra. Även om du vill ha en sportigare utseende och känsla, hatchbacks har sin egen version. Ofta kallas 'hothatch' dessa hatchbacks har förbättrat motorer, drivlinor och fjädring för att förse den med förbättrad hastighet, acceleration och hantering för de äventyrliga typer.

Sammanfattning:

1. En sedan har en separat bagageutrymme medan en kombi 't.
2. En sedan är längre än en halvkombi.
3. En sedan har mer bagageutrymme än en halvkombi.