Skillnaden mellan Maruti Alto och Maruti Alto K10Maruti Alto vs maruti Alto K10

Suzuki är ett av världens 'ledande tillverkare av motorcyklar, båtmotorer, terrängfordon och kompakta bilar. Den är baserad i Hamamatsu, Japan och har varit i branschen i drygt ett sekel nu.

Det började med tillverkning av maskiner för vävning silke och senare diversifierade i motorfordon och biltillverkning, som producerar innovativa motorcyklar och små, kompakta bilar. Genom åren har det etablerat dotterbolag i ett flertal olika länder som omfattar Indonesien, Filippinerna, Australien och Indien. I Indien, Suzuki samarbetar med Maruti Udyog, Ltd och började Maruti Suzuki India Limited.

Det är Indien 'största biltillverkningsföretag och erbjuder ett brett sortiment av produkter som inkluderar SUV Grand Vitara och bilar som mest gynnas av första gången bilägare, Maruti Alto och Maruti Alto K10.

Maruti Alto är den första av de två versionerna och har en motor med en kapacitet på 800cc med en körsträcka på 19,73 kmpl. Den har också en maximal effekt på 48 hk med ett maximalt vridmoment på 62 Nm 3000 rpm. Det är mindre i storlek än den senare version, och dess däck har normala rör innehållande ett inre rör för att hålla den luft som stöder bilen, och den är utrustad med 12-tumshjul som ger en mjukare körning.

Även om den är utrustad med servostyrning, är det frivilligt. Maruti Alto har också en växelspaken mekanism som gör det möjligt för föraren att få önskad överföring när växlarna är engagerade.Maruti Alto K10 är en förbättrad version av Maruti Alto. Den har en cylindervolym av 1000cc och en körsträcka på 20,2 kmpl. Dess maximala hastigheten är 67 hk och har ett maximalt vridmoment på 90 Nm 3500 rpm. Det är större än Maruti Alto och ger mer utrymme. Dess däck är slanglösa som är säkrare och lättare att reparera, behöver lite underhåll. Den är utrustad med 13-tums hjul som ger bättre hantering.

Det har servostyrning och femväxlad manuell växellåda med booster assisterad bromsar. Det har också lägre nivåer av utsläpp och andra förbättringar såsom bättre utformad huva, ny stötfångare design, dimljus och strålkastare, förbättrad fjädring och bromsar, i-CATS säkerhetssystem, bland andra.

Av de två modellerna, är Maruti Alto billigare, men prisskillnaden är inte mycket betydande. Det är ett val mellan standard Maruti Alto och dess förbättrad version, Maruti Alto K10.

Sammanfattning:

1. Maruti Alto är standard första bilen för de flesta människor i Indien, medan Maruti Alto K10 är dess förbättrad version.
2. Maruti Alto K10 har en större och bättre cylindervolym och körsträcka samt hastighet och vridmoment än Maruti Alto.
3. Maruti Alto K10 har mer utrymme eftersom kroppen är större än kroppen av Maruti Alto.
4. Maruti Alto har normala rör däck med 12 hjul medan Maruti Alto K10 har slanglösa däck med 13 hjul.
5. Maruti Alto är billigare än Maruti Alto K10.