Skillnaden mellan Dodge Challenger SRT8 och RT Dodge Challenger SRT8 vs RT

Dodge Challenger är en av de sportiga bilar dubbat som en ponny bil. Den 2012 modell av Challenger kommer i en mängd av trimpaket som inkluderar RT och SRT8 paket. De SRT8 sänka kostnaderna betydligt mer än RT trim och därmed har ett antal uppgraderingar över det. Den huvudsakliga skillnaden mellan den SRT8 och RT är större motor av den förra. Med en 6. 4L motor är SRT8 kan producera nästan 100 hästkrafter än 5. 7L motorn i RT. Mer hästkrafter innebär ökad acceleration och ökad hastighet.

När det kommer till det yttre, finns det ett par av anmärkningsvärda skillnader mellan SRT8 och RT. Den första är de särskilt större fälgar installerade i SRT8. Medan RT lekte 18-tums fälgar, har SRT8 20-tums fälgar. Fälgarna på SRT8 är också bredare, vilket ger betydligt mer dragkraft än RT som är mycket fördelaktigt med tanke på den betydande effektökning. Det andra är användningen av högintensiva urladdning eller HID-lampor för strålkastarna. Dessa lampor är betydligt ljusare än halogenlampor du skulle hitta på RT.

Skillnaderna mellan SRT8 och RT slutar inte utanför fordonet som det finns också ett antal skillnader inuti fordonen. Du skulle snabbt märka att sätena i SRT8 är klädd med läder, till skillnad från RT, som är täckt med tyg. Sätena i SRT8 också värms vilket gör det mycket mer bekväm på de kalla vinternätter.Den SRT8 har också ett par fina tillägg till elektroniken. Det första är ett system av parkeringssensorer som tar bort det mesta av gissningar av parkering. Det varnar föraren närheten av föremål som inte kan vara synliga för honom. Ett annat tillägg är en Homelink garageport sändare. Om du har en kompatibel styrenhet ansluten till garageporten, då kan du öppna garageporten utan att lämna SRT8.

Sammanfattning:

1. SRT8 har en 6. 4L motor medan RT har en 5. 7L motor.
2. SRT8 har betydligt fler hästkrafter än RT.
3. SRT8 har större fälgar än RT.
4. SRT8 har HID strålkastare medan RT har halogenstrålkastare.
5. SRT8 har lädersäten medan RT har trasa platser.
6. SRT8 har uppvärmda säten medan RT 't.