Skillnaden mellan RT och SRT8 RT vs SRT8

Dodge Challenger är namnet på de tre generationer av bilar som marknadsförs av Dodge uppdelning av Chrysler, ett multinationellt biltillverkare i USA. Den tredje generationen av Dodge Challenger är under klassificeringen av bilar kallas 'muskel bilar.' Dessa två-sits bilar har hög prestanda körning och kraftfulla motorer. De är utformade för gatbruk och för både formella och informella dragracing och höghastighets touring.

Den huvudsakliga idén för ponny bilar startade i slutet av 1950-talet. En av de stora amerikanska biltillverkarna, Ford Motor Company, tänkte att sätta avancerade motorer i bilar med lättare och mindre ramar jämfört med muskel bilar. De kom upp med 1964 Ford Mustang. Kombinera det med överkomligt pris, tvådörrars, fyrsitsiga bilen blev känd med ungdomar vid den tiden. Bilen har satt en rad genombrott i de mönster av ponny bilar. Dessa ponny bilar var lättmanövrerad och kompakt. De gjorde även 't upptar för mycket utrymme och var ultralätt jämfört med de andra bilarna vid den tiden. Chrysler svarade med Plymouth Barracuda som tillverkas av deras Plymouth division och General Motor' s Chevrolet Camaro under Chevrolet varumärke, och andra biltillverkare följt kostym. Ponny bilar lockade yngre kunder. Det syftade till att återspegla betydelsen av ungdomsmarknaden med överkomliga priser och street-racing prestanda i åtanke. Dodge division hade en sund konkurrens med Ford 's Mercury Cougar och General Motors' Pontiac Firebird. Det hade kommit upp med ett annat svar, Dodge Challenger.

Dodge Challenger utvecklades först i 1970-1974 som en ponny bil. Den yttre designen av Challenger designades av Carl Cameron som också arbetat med Dodge Charger. Det var också utformad för att rymma nästan alla motor från Chrysler. Challenger prisades av allmänheten. Men med nedgången av efterfrågan på ponny bilar, samt kritiseras av pressen, hade Challenger produktionen upphörde 1974.

I januari 2006 Dodge Challenger återupplivas. Biltillverkaren Chrysler återvände Dodge Challenger som en kraftfull fordon i sin tredje generation. Bland dessa modeller som gjorde sin debut är SRT8 och R / T Challenger.Den mest anmärkningsvärda skillnaden mellan de två bilarna är motorn. Den begränsade upplagan SRT8 har en 6. 1 liters V8-motor och har en 4. 06-by-3. 58-tums borrning och slaglängd, medan R / T har en 5. 7 liter V8 och har en 3. 92-by-3. 58-tums borrning och stroke. SRT8 'motor producerar mer hästkrafter, 425 hästkrafter vid 6200 rpm och 420 pund-fot av vridmoment vid 4800 rpm. R / T ger 372 hästkrafter vid 5200 rpm och 400 pund-fot av vridmoment vid 4400 rpm. Men R / T Challenger motor är mycket mer effektivt jämfört med SRT8. R / T använder en gallon bränsle för varje 16 miles i staden och var 25 miles på motorvägen medan SRT8, på grund av dess större och mer kraftfull motor, använder en gallon gas varje 13 miles i staden eller en gallon för varje 19 motorväg miles. Båda modellerna använder samma inre och yttre dimensioner, men SRT8 är tyngre än R / T. priset på SRT8 är också högre, men det levereras med uppgraderingar såsom en uppgraderad, självutjämnande suspension.

Sammanfattning:

1. Dodge Challenger startade på 1970-talet, men minskningen av efterfrågan tvingade att upphöra med produktionen.
2. Dodge Challenger återupplivades som en kraftfull bil i sin tredje generation.
3. SRT8 version av Dodge Challenger erbjuder en högre prestanda än den R / T, men R / T ger bättre gas körsträcka.