Skillnaden mellan Jaguar XJR och XJ8Jaguar XJ vs XJ8

Logon Jaguar insignier finns på alla Jaguar bilar väcker en känsla av både kraft och elegans. Detta är mycket tydligt i XJ-serien, som är en lyx salong som fungerar som flaggskeppet för företaget. Den levereras i en mängd olika utföranden modeller som XJR och XJ8. Den största skillnaden mellan de XJR och XJ8 trim modeller är deras placering på nivån. Den XJR är top of the line trim och det kostar betydligt mer än XJ8 modellen och de andra modellerna nedanför den. Naturligtvis, som en högre trim nivå, har XJR ett antal saker som inte är tillgängliga på XJ8.

Den mest stora skillnaden mellan den XJR och XJ8, bortsett från den prislapp naturligtvis, är den överladdade motorn i XJR. Även om de i princip har samma motor, som av XJ8 endast sugmotor och 't har en kompressor. En kompressor tvingar en mycket större volym av luft i förbränningskammaren tillåta mer bränsle som skall brännas samt och brände helt. Detta låter motorn producera mer kraft med varje slag och direkt kan översättas till mer hästkrafter vid samma cylindervolym. med tanke på att XJR producerar mer ström än XJ8, dess kylsystem har också modifierats för att klara av den extra värme som alstras av motorn. det har en starkare fläkt och kylrören har omdirigerats lite för att bibehålla optimal dirigering med den extra delar.

När det gäller de enskilda icke-prestanda delar i det inre och yttre av fordonen har XJR också övertaget. Allt som bara kommer som en premie alternativ för XJ8 redan är standard i XJR. Den faktiska funktioner kan variera från modell till modell, men denna regel gäller för XJR och XJ8. Du kan också välja bland de tillgängliga alternativen för XJR som inte är tillgängliga på XJ8.Sammanfattning:

Jaguar XJR är en dyrare modell än XJ8

Jaguar XJR har en överladdad V8-motor, medan Jaguar XJ8 har en naturligt aspirerade V8-motor

Jaguar XJR har en förbättrad kylsystem än XJ8