Skillnaden mellan motorväg och motorvägHighway vs Freeway

Både motorvägen och motorvägar är större vägar som förbinder städerna eller olika regioner. Både vägar och motorvägar är offentliga motorvägar som förbinder viktiga städer eller tätorter.

En av de skillnader som kan ses mellan motorvägar och motorvägar, är att mer trafik syns på motorvägar. Personer som reser längre sträckor, föredrar att använda motorvägen i stället för motorvägen, eftersom de har möjlighet att köra med en högre hastighet. Även om det finns hastighetsbestämmelser medan färdas på vägar och motorvägar, motorvägar tillåter vanligtvis för en högre hastighet.

En annan skillnad som kan ses, är att motorvägar kan passera genom trånga platser, medan, motorvägar gå igenom mindre trångt platser. Av denna anledning, motorvägar tenderar att vara ett bättre alternativ för människor som reser långa sträckor.

Medan motorvägar kommer med många korsningar, motorvägar är fria från sådana korsningar. Det kan också vara tullstationer vid olika punkter på en motorväg. Å andra sidan, behöver motorvägar inte några tullstationer.

När det gäller de banor, motorvägar har ofta 2 eller 4 banor. Tvärtom, motorvägar har flera körfält, ibland upp till 6 banor. Även motorvägar normalt inte har avdelare, eller hinder mellan de två riktningarna, motorvägar har hinder eller avdelare mellan anvisningarna.

När det gäller motorvägar, de har ramper för in och ut ur vägen. Det blir inga refuger, trafikljus, stoppskyltar och kors trafik på motorvägar. Å andra sidan kan motorvägar ha alla dessa.

Tja, motorvägar kan ägas av staten, och motorvägar kommer att vara under den federala regeringen 's kontroll. De statliga myndigheter åtar flesta reparationer av vägar och reparationer av motorvägar utförs av staterna, på procentbasis .Sammanfattning

1. Människor som reser längre sträckor föredrar att använda motorvägen än motorvägen, eftersom de har möjlighet att köra i högre hastigheter.

2. Huvudvägar kan passera genom trånga platser, medan motorvägar gå igenom mindre trångt platser.

3. Även motorvägar har ofta många korsningar, motorvägar är fria från sådana korsningar.

4. Man kommer också tullstationer på olika punkter på en motorväg. Å andra sidan, behöver motorvägar inte har tullstationer.