Skillnaden mellan 2011 Lexus IS 350 och 2011 Volvo S602011 Lexus IS 350 vs 2011 Volvo S60

De 2011 versionerna av Lexus IS 350 och Volvo S60 finns fyra dörr lyx sedans som är prissatta relativt nära varandra. Trots detta finns det stora skillnader mellan de två. Låt 's börja med sina motorer som Lexus har en V6-motor, medan Volvo har en I6 motor. De två mönster skiljer sig i hur kolvarna anordnade. V6 är en mer kompakt design kolvarna varvas i en V mönster till spara utrymme. nackdelen med en V6 är den extra gungande vibrationer på grund av rörelse av kolvarna. den I6 motorn är lite längre eftersom kolvarna arrangerade inline, men motorn går jämnare eftersom rörelserna hos kolvarna ut varandra .

Volvo vinner också i termer av hästkrafter, trots att en mindre 3 liters motor jämfört med Lexus '3. 5 liters motor, eftersom den har en turboladdare installerad. Ökar En turboladdare hästkrafter produktion och effektivitet av motorn med avgas gas för att driva en turbin som tvingade tryckluft in i insug. Medan Lexus kan pressa fram 306 hästkrafter vid 6400 varv per minut, kan Volvo pressa fram en jämförande 300 hästkrafter men vid en mycket lägre 5600 rpm.

Det finns också en stor skillnad mellan Lexus och Volvo när det gäller överföringen. Lexus har en vanlig automatlåda, medan Volvo har en manumatic transmission, som de kallar Geartronic. Volvo kan användas i antingen automatiskt eller manuellt, precis som Lexus. Men Geartronic sparkar i när en förare glömmer att växla i manuellt och redlines motorn. De mikroprocessorer i bilen skiftar automatiskt växlar för dig att undvika skador på motorn.Volvo ger också mer utrymme för de människor som rider i bilen. Volvo har över 6 kubikfot extra utrymme inuti på 92ft3 jämfört med Lexus '85. 7ft3. Detsamma kan inte sägas om bagageutrymme men som Lexus har 13ft3 av det medan Volvo har bara 12ft3.

Sammanfattning:

1. Lexus har en V6-motor, medan Volvo har en turboladdad I6 motor
2. Lexus har mindre vridmoment och hästkrafter än Volvo
3. Lexus har en automatisk växellåda medan Volvo har en manumatic transmission
4. Lexus har mindre passagerarutrymmet än Volvo