Skillnaden mellan moped och scooterMoped vs sparkcykel

Det är lite av förvirring när det gäller mopeder och skotrar, delvis på grund av det faktum att många människor använder termerna ganska löst och ganska ofta, omväxlande. Egentligen finns det stora skillnader mellan en moped och en skoter som kan påverka din användning; den största är förskjutning. Mopeder skapades för att ge en mycket sparsam transportmedel. Därför har de mycket små motorer, typiskt under 100 cc. Även skotrar med motorer runt 100cc är också mycket vanligt i många delar av världen, kan du också få skotrar som har mycket större motorer; går upp till 800cc eller mer. Detta kan direkt översättas till mer makt att accelerera, dra fler objekt på branta sluttningar, och upprätthålla mycket högre hastigheter.

Förmodligen den mest märkbara skillnaden mellan en moped och en skoter är fotbrädan, också vanligtvis kallas en golvskiva i den senare. Detta är mycket bekvämt för damer eftersom det tillåter dem att bära kjolar och ändå kunna köra. Mopeder har en underbone vilket egentligen är en stor diameter, metallröret som ansluter vid halsen av moped och sluttar ner till motorn. Detta tvingar föraren att sprida hans eller hennes ben isär.

En annan märkbar skillnad är införandet av pedaler även om vissa mopeder inte har dem. Pedalerna avslöjar hur mopeder kom till som de var från början cyklar som var utrustade med små motorer. Pedalerna används ofta för att starta motorn, men i vissa modeller de kan också användas för att driva fordonet framåt i fall det får slut på gas. Skotrar har inte sådana pedaler och lita helt på sin bensinmotor.En viktig begränsning av mopeder är att de inte får på större vägar i många länder. På grund av deras liten förskjutning motorer och mycket låg topphastighet, kan de utgöra en risk för föraren och andra bilister i områden där andra fordon rör sig med höga hastigheter. Skotrar, särskilt maxi-scoots, kan lätt passera även motorvägar. Å andra sidan, regler för driften av mopeder är mer avslappnad, och minimiålder ofta lägre jämfört med skotrar.

Sammanfattning:

1. Mopeder har lägre deplacement motorer än skotrar.
2. Scooters har en golvskiva medan mopeder don 't.
3. Mopeder kan ha pedalerna medan skotrar don 't.