Skillnaden mellan CJ och YJCJ vs YJ

När man talar om jeepar, de första namnen som kommer att tänka på är wranglers CJ och YJ. CJ och YJ jeepar, som kategoriseras som Sport Utility Vehicles, har specifika skillnader.

När man överväger deras tillverkning, YJ jeepar kom efter CJ jeepar. YJ Wranglers ersatte CJ 1987, efter det att tillverkarna ned sin produktion. De första CJ jeepar infördes 1944.

YJ har mer nya funktioner än CJ jeepar. Även om både de CJ och YJ jeepar har en bladfjädring, fjädrarna i YJ är mycket bredare än de CJ jeepar.

När man överväger deras hantering är YJ känt för att vara bättre. Till skillnad från CJ jeepar är YJ utrustad med trackbars och swaybars, som ger det bättre hanteringsfunktioner.

En annan skillnad som kan noteras mellan YJ och CJ, är att den förra har rektangulära strålkastare, och den senare har rundade sådana. Man kan också se att YJ jeepar har en bredare vindskydd än CJ jeepar.

En annan sak som kan noteras är att YJ har en nyare konstruktion än CJ fordon. Till skillnad från CJ fordon har YJ en längre hjulbas och mindre markfrigång. När man överväger sin invändig komfort, är YJ bekvämare än CJ fordon.

En annan skillnad som kan noteras mellan CJ och YJ fordon, är deras styr knogar. CJ fordon har sina styr knogar på kulleder, medan YJ har dem på axeln housng. Medan YJ fordonet har en enhet som bär montera, har CJ en spindel och hjullager.

Sammanfattning:1. De första CJ jeepar infördes 1944. YJ wranglers ersatte CJ 1987, efter det att tillverkarna ned sin produktion.

2. Även om både CJ och YJ jeepar har en bladfjädring, fjädrarna i YJ är mycket bredare än de CJ jeepar.

3. Till skillnad från CJ jeepar är YJ utrustad med trackbars och swaybars, som ger det bättre hanteringsfunktioner.

4. YJ har rektangulära strålkastare. Dessutom YJ jeepar har en bredare vindskydd än CJ jeepar ..

5. Till skillnad från CJ fordon har YJ en längre hjulbas och mindre markfrigång.

6. YJ fordon har mer bekväma interiörer än CJ fordon.