Skillnaden mellan ABEC 5 och ABEC 7ABEC 5 vs ABEC 7
Är du en åkare eller en skateboardåkare? Om så är fallet, då måste du ha hört talas om ABEC klassificeringssystem. För dem som don 't, ABEC står för ringformiga lagret Engineers kommittén. De har formulerat ett sätt att gradera eller bedöma olika lager. Dessa lager är ofta ignoreras av de flesta åkare när de i själva verket är förmodligen den viktigaste aspekten som skall beaktas först i skridskor. Observation rätt lagerklassificeringssystemet ger dig inflytande över maximal användning av hjulen.

Det sägs att ju högre ABEC rating desto bättre är övergripande lager. Högre ABEC värden innebär att lagret är tillverkad under strikt tolerans och mer precist gjort. Helst skulle det bana väg för en snabbare skridskor upplevelse samtidigt som smidig cruising känner till skridskor. På grund av sådan lägre numrerade lager är billigare än de med högre ABEC värden som i fallet att jämföra ABEC 5 och ABEC 7 kullager. Allt som allt finns det 5 ABEC betyg: 1, 3, 5, 7 och 9 är den högsta. Med målet att skära ned kostnaderna, ABEC 1 och 3 lager är förmodligen den allmänt tillverkade lager eftersom många företag tror att det finns liten eller ingen skillnad alls när man använder högre ABEC värden. Detta är dock helt klart osant.

I fallet med ABEC 5 kullager, dessa är de som används för att uppgradera de flesta skateboards och skridskor som tillverkats på senare tid (nyare modeller). Det är troligen ett bra val för skridskoåkare som vill uppleva bättre cruising på sina skridskor med minimal friktion. Tvärtom är ABEC 7 kullager anses vara för åkare. Det är de som används för åkare som vill ha den bästa upplevelsen från sina skridskor. På grund av dess högre betyg, kommer att tillverka en sådan vara en dyrare jobb än att göra lägre rankade lager. Under ett 's ordinarie vikt skulle ABEC 7 kullager gör det verkar som om det' är ingen friktion alls.Ändå bortsett från ABEC riskklassificeringssystem finns fortfarande andra mått metoder observerats som i fallet med ISO och DIN klassningssystem. Dessa mätare är precis samma. Till exempel, är en ISO P0 hastighet lika med ABEC 1 och ISO P2 är densamma som den ABEC 9 betyg. Allt som allt ABEC 5 och ABEC 7 kullager är annorlunda eftersom:

ABEC 5 kullager är billigare än ABEC 7.
ABEC 5 kullager möjliggör mindre friktion medan ABEC 7 kullager ger nästan åkaren en 'friktionsfri' kryssning.