Skillnaden mellan Airbus och BoeingAirbus vs Boeing

Det finns massor av skillnader mellan Airbus och Boeing. Båda är titans av flygtillverkningsindustrin, är de två företagen alltid tävlar mot varandra bara för att få den bästa i sig.

När det gäller försäljning, basera det i åren 2000 till 2009, Airbus nu har fått totalt 6,452 order jämfört med Boeing 's 5927. Men med hänsyn till de faktiska leveranserna, Boeing något kantad Airbus genom att publicera 3.950 leveranser från 2003 till 2009 ensam . Airbus har bara 3,810 leveranser. Dessa siffror visar hur tätt konkurrensen är verkligen som banade väg för skapandet av den ständigt populära 'flyg krig.'

Som företag är Airbus europeisk härkomst '' French, medan Boeing är från Amerika. Varje tillverkare har gjort flera flyg variationer som sträcker sig från dem som kommer att användas för kommersiella ändamål till flygplan som kommer att användas för militära 'skull. De gör också passagerarplan som kan bära mellan 100 till 500 personer.

Fler människor håller med om att Boeing är mer populära, mest troligt eftersom det har varit i branschen vägen framåt än Airbus. Den senare är bara en nykomling i branschen och hävdar att det fortfarande följer några av de mönster som först fördes av Boeing på 1990-talet och tidigare. Även om det 'är ingen fast bevis ännu, många har också anammat Boeing' interna layout och komfort generellt passagerare som bättre än sina europeiska motsvarigheter. Ändå är detta också en fråga om personligt val.I de flesta konstruktioner, de två skiljer sig i vissa fysiska attribut. Planet kontroller för Boeing flygplan har en central ok och en ratt utformad kolonn som tjänar som den primära riktningsstyrning av farkosten. Airbus har en sida pinne typ controller. Det 'är också en joystick till vänster om huvud pilot medan styrmannen har en annan joystick på hans högra.

Datorn åsidosätta systemet skiljer sig ämnet för många debatter i dag, även mellan de två. Planet automatisering i Airbus är mer komplex än i Boeing flygplan. Airbus tror på sina datorsystem så mycket att de (piloter) kan 't åsidosätta dem Boeing utvecklare tror att piloterna har sista ordet,.. Vilket de har möjlighet att göra detta övergripande funktion ändå dessa två metoder för craft 'dator båda har sina styrkor och svagheter.

1. Boeing fortfarande använda sin central kontroll ok och rattstången för riktningskontroll medan Airbus har en sida joystick förhållningssätt till sådana.
2. Boeing piloter kan åsidosätta hantverk 'dator särskilt under nödsituationer medan Airbus piloter kan' t.
3. Boeing är ett amerikanskt bolag medan Airbus är en fransk flygplanstillverkaren.