Skillnaden mellan Honda Accord och Ford FusionHonda Accord vs. Ford Fusion

Det är ett givet faktum att Ford Motors är synonymt med ordet 'musclecar'. Det anses vara den egentliga amerikanskt varumärke av bil, och många bilföretag har mönstrade sina modeller efter Ford. Stora, prålig och högljudda, och de flesta, om inte alla, fordon som Ford tillverkar, är kända bränsleslukarna. Men saker har förändrats i bilvärlden, med införandet av bränsleeffektiva och praktiska japanska bilar, i USA. En särskild japanska bilföretaget, som har gjort ett märke på utländsk mark, är Honda Motors.

Honda 'flaggskepp varumärke är väl känt Accord, som har vunnit utmärkelser för sin funktionalitet, bygga kvalitet och tillförlitlighet. Varumärket har hållit fast på översta steget på hett omtvistade medelstora sedan marknaden, där riktar sig till konsumenter är urbana yrkesverksamma och små familjer. Ford har misslyckats med att ta tag i rampljuset i denna avdelning, fram till ankomsten av den nya Fusion, vilket är vad företaget kallar en import fighter med det sagt, tar vi en titt på hur posten. level trim av dessa två bilar fare mot varandra, med början med titeln hållaren, Honda Accord.

Basmodellen Accord LX har en 2. 4L inline-4, som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, som levereras av en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Sparsam motor har en bränsleekonomi 25 miles per gallon för stad och landsvägskörning kombineras. Det föreslagna priset för denna modell är $ 21.765.

Fusion, å andra sidan, börjar billigt, bara $ 19.620, vilket visar att Ford är trogen sin import fighter tagline. Denna bil är utrustad med en standard 2. 5-liters inline-fyra motor, som uppnår 175 hk vid 6000 rpm Redline. Denna befogenhet levereras till framhjulen via en 6-växlad manuell växellåda med överväxel, även om en 6-växlad automatlåda är ett tillgängligt alternativ. Ford hävdar att Fusion även kan uppnå samma förhållande bränsleeffektivitet som den Accord, som är 25 miles per gallon.Standarden säkerhetsfunktion som erbjuds för både bilar, är 4-hjuls ABS på ventilerade skivbromsar, massor av krockkuddar och andra krock säkerhetskrav. De skiljer sig i fråga om tjänstevikten, med Accord LX väger in på en något trimmer 3230 pund., Med stöd av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck.

Fusion väger något tyngre på 3285lbs. för manuell växellåda modell och 3342lbs. för automatisk shifter. Denna vikt bärs av 205 / 60V spec däck på 16-tums lättmetallfälgar.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Accord erbjuder tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.