Skillnaden mellan Volkswagen Golf och GTIVolkswagen Golf GTI vs

Golf och GTI är två halvkombi modeller från Volkswagen. Dessa är mycket populära bilar för både form och funktion. Den största skillnaden mellan de två är deras klassificering som Golf är en vanlig kombi medan GTI är en varm lucka; en vanlig term som används för att hänvisa till en högpresterande halvkombi.

Det finns också en skillnad med vilka variationer kan du få med antingen en. Golf är tillgänglig med antingen gas eller ren dieselmotorer medan GTI är endast tillgänglig med gasmotorer. Dieselversionen av Golf är mer bränsleeffektiva; komma upp till 40mpg på motorvägar. GTI kan bara hantera upp till 31mpg, som är mer eller mindre densamma som Golf med gasmotor.

GTI skulle inte vara en hot-lucka om det spelar ingen 't har en kraftfull motor. Den har en 2-liters turbomotor som kan veva 200 hästkrafter. Som jämförelse kan motorerna i Golf bara hantera 140hp och 170hp för 2 liter dieselmotor och 2. 5 liters gasmotor respektive.

Bortsett från bättre motor, det finns också många uppgraderingar till GTI som Golf 't har. Till att börja med har GTI 18 tums aluminiumfälgar medan Golf antingen har 17 tums legering eller 15 hjul tums stål beroende på modell . Golf är utrustad med ett utmärkt ljudsystem. Men medan GTI har samma ljudsystem, har det också en satellitradio installeras med gratis tre månaders abonnemang till Sirius. Satellite radio är endast i områden med satellittäckning dock, så fråga först om du tänker ta bilen någon annanstans.Slutligen funktioner som kommer som tillval i Golf är standard i GTI; ett exempel på detta är de handsfree Bluetooth ringer kit i GTI. GTI har redan uppvärmd vindruta spolarmunstycken, backspeglarna och framsätena. Dessa finns tillgängliga som det kalla vädret paketet alternativ för Golf.

Sammanfattning:

1. Golf är standardmodellen, medan GTI är prestandamodell
2. Golf är tillgänglig med gas- eller dieselmotorer medan GTI har bara gasmotorer
3. GTI blir mindre körsträcka än Golf
4. GTI har en mer kraftfull motor än Golf
5. GTI har större hjul än Golf
6. GTI är utrustad med Sirius-satelliten radio medan Golf är inte