Skillnaden mellan BMW X3 och BMW X5BMW X3 vs BMW X5

Med alla olika modeller och märken av bilar som finns på marknaden idag, det enda sättet att du kan få den perfekta bilen som passar din personlighet, driver behov och din budget, är genom att göra en jämförelse. Begränsa dina val till två eller tre, och sedan göra en checklista över för- och nackdelar med varje modell.

Det är precis vad vi kommer att försöka göra med BMW X3 och BMW X5 modellerna. Känd för sina prestationer och lyxiga kvaliteter, är BMW ett tyskt bilföretaget, som grundades 1916. Nu, låt oss börja med att jämföra deras liknande-men-olika fordonsmodeller: BMW X3 och BMW X5.

Företaget började tillverka BMW X5 modeller från 1999. Denna medelstora crossover SUV är en 5-dörrars typ, med en främre motor layout och fyrhjulsdrift mekanism. I stället för dubbning det som en SUV eller en Sports Utility Vehicle, är BMW X5 taggade som en SAV eller en Sports Activity Vehicle. Trots att en stor fyra-by-fyra fordon, BMW X5 har möjlighet att vandra igenom även de tuffaste vägarna.

Å andra sidan, började BMW X3 sin tillverkning i 2003. Den har en längsmonterad layout, en främre motor, och även klassas som en fyra-hjulsdrivna fordon. Skillnaden mellan BMW X3 och BMW X5, är att den senare är crossover en medelstor, medan BMW X3 är en kompakt crossover SUV. Företaget marknadsförs också BMW X3 som en SAV, precis som X5, när det först släpptes.

Om du har en titt på den tillgängliga informationen för 2010 BMW X5 modell, kommer du att se att när det gäller teknik, har företaget använt varje trick i boken för att göra fordonet så högteknologiska som möjligt. Gigabyte utrymme för musiklagring, en hårddisk baserade navigationssystem, en uppifrån och ned för parkeringssystemet '' dessa är några av de fiffiga trick att BMW X5 har, som inte återfinns i de flesta fordon.Samtidigt levererar BMW X3 en föreställning som är lika klassisk som BMW får. X3 är en miljövänlig bil, och kanske den enda nackdelen är dåligt utformade kabin elektronik som just denna modell ingår.

Sammanfattning:

1. BMW X3 är en kompakt crossover SUV, medan BMW X5 är en medelstora crossover SUV.

2. BMW X3 är en fyrdörrars SUV, med en längsmonterad främre motor, medan BMW X5 är en femdörrars SUV, med en främre motorlayout.