Skillnaden mellan Honda Accord och Ford TaurusHonda Accord vs. Ford Taurus

På amerikansk mark, är Ford Taurus en av pionjärerna i mellanstorlek sedan kategori, efter att ha gjort sin debut väg tillbaka i början av 1980 's. Från och med då har Ford haft ensam dominans i den fordonskategori som har sålt miljontals av Taurus modeller i årtionden som följde. Men införandet av Honda 'flaggskepp varumärke, Accord, rörig upp regeringstiden av Taurus i medelstora sedan segment, och i slutändan, sitt grepp på marknaden förpassas den populära Ford fordon i biluthyrnings återförsäljare.

På senare tid har Ford reinkarnerad Taurus namnskylten, vilket ger lite kurage att föra krig en gång mot sin nemesis. Om än lite större än några aktuella medelstora sedaner på marknaden, är Taurus fortfarande ett viktigt mål för konsumenter inom budgetområdet. Därför dess återbetalningstid, och här är berättelsen om bandet, så att säga.

För rättvisans skull, kommer denna jämförelse fokusera på ingångsnivå trim av både biltillverkare, och vi börjar med Honda Accord LX. Denna bas trim från Accord lineup har en standard 2. 4L inline-fyra motor som producerar 177 hästkrafter vid 6,500rpm, och är parad med en 5-växlad manuell växellåda växellåda. Accord 's sparsam motor har en bränsleekonomi rating 25 miles per gallon för både stad och landsvägskörning, och ett rekommenderat pris för denna modell börjar på $ 21.765.

Ford, å andra sidan, erbjuder Taurus SE FWD för lite mer, på $ 25.170.

För det priset får du en instegs bil, som är utrustad med en standard 3. 5-liters V6-motor, som bälten ut en jättestor 263hp vid 6250rpm, är ändå i stånd att uppnå 18-mpg i staden och 28- mpg på motorvägen.En 6-stegad automatisk växellåda med överväxel är standard växellåda för Taurus modell.

Båda fordonen har också standard 4-hjuls ABS på ventilerade skivbromsar, och båda är framhjulsdriven, även om det finns en all-wheel drive versionen av Taurus i den övre nivån trim. När det gäller tjänstevikt, Accord LX väger in på en sexig 3230 pund., Och stöds av 16-tums lättmetallfälgar insvept i 215/60-runt-däck. Samtidigt har Taurus SE fått en rejäl storlek på grund av dess omklassificering, och nu väger in på 4015lbs., Och sport bredare 235/60 däcken lindade på 17-tums lättmetallfälgar.

Man måste komma ihåg dock att alla dessa siffror är för nybörjar modeller, både biltillverkare. Det blir lite mer exklusiva, mer konkurrenskraftiga och dyrare när du går upp olika utföranden. Ford Taurus finns i 6 trim, som sträcker sig från basen SE FWD till mer kraftfulla SHO AWD, som är utrustad med en 3. 5-liters V6 turbomotor, som rullar ut 365 hästar. Överenskommelsen, under tiden, erbjuder bara tre olika utföranden, nämligen basen LX, den uppgraderade EX, och top of the line EX-L, som erbjuder premiumfunktioner, såsom läderklädsel och en valfri navigationssystem.