Skillnaden mellan vanlig och Premium GasRegelbunden vs Premium Gas

Många fortsätter att ställa frågan: 'Är premium bensin värt vartenda öre du' re betalar för? 'Ja, är svaret ja. Men det är bara för vissa. Detta är begrepp inte helt sant för resten. I tider av allvarlig ekonomisk kris och snabbt ökande gaspriserna, kan det faktiskt vara klokare att ompröva din gas val och växla till mer kostnadseffektivt alternativ.

I debatten regelbunden kontra premium gas, kommer ett faktum alltid att förbli som ett faktum C premie gas är dyrare än vanlig gas. Så varför är premium gas dyrare när i själva verket de två gastyper innehåller nästan samma mängd energi BTU / gallon = ca 111.400?

Tricket är att majoriteten av bilar idag använder motorer som kräver regelbunden till mid-range oktantal. Så vad är oktantal, och varför gas med högre oktantal bli dyrare än de med lägre oktan? Till att börja med oktantal beskriver hur resistenta mot knackning är en viss typ av bränsle. En motor knock (inte bra) uppstår när det 'är för mycket tandning i förbränningskammaren än vad som normalt tillåtliga därmed stör den normala driften av den gasmotor. Ju högre betyg, desto mer effektiv är bränslet för att undvika en knock. Regelbunden gas i Amerika har vanligtvis en 87 oktantalet. Mid-oktantal gasen gjorde vid 89, medan bidraget typen har en effekt på 93 eller ännu högre. Men man måste också veta att många motorer idag redan byggda med sensorer undvika stötar.

Detta innebär att en typisk bil bara kommer att köras helt bra om det körs med hjälp av vanlig gas. Det 'är verkligen inget behov av att byta till högoktanig premium gas för bilar som kräver lägre oktantal gas och långsammare förbränning. Endast de högre prestanda bilar måste köras med högoktanig premie gas på grund av deras inneboende utformade hög kompressionsmotorer. Bilar som är benägna att slå kan också dra nytta av användningen av bidraget gas. Förresten, handböcker flesta bil tillstånd vilken typ av gas du behöver använda.Slutligen, vissa tror att premium gas har fler detergentegenskaper än vanlig gas. Detta innebär färre rester för premium gas användare. Det har emellertid också visat sig att de flesta regeringar redan reglera de nödvändiga rengöringsmedel i bensin. Därför redan innehåller vanlig bensin tillräckligt rengöringsmedel för att 'rensa' din motor. Det 'är bara det att vissa premiumgaser har blandats med ytterligare rengöringsmedel som gör dem rena motorn bättre. Om du tror att detta, sedan går för premium gas, trots priset, är ett bättre val för dig.

Sammanfattning:

1. Premium gas är dyrare än vanlig gas.
2. Premium gas har högre oktantal än vanlig gas.
3. Premium gas är idealisk för högpresterande klass och hög komprimering bilar medan vanlig gas är redan bra för de flesta andra regelbundna till mitten av klass bilar.